Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:36 | 22/06/2015

Από το  2016, η Μεγάλη Βρετανία, θα μεταφέρει στην Ανατολική Ευρώπη 3.000  χιλιάδες στρατιώτες. Αυτό  δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Michael Fallon, τονίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση του ΝΑΤΟ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη, επικίνδυνη,  και άσχημη κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ. 
 
«Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε το ΝΑΤΟ, είναι σημαντικό να «επιδείξουμε»  ( στο Πρόεδρο της Ρωσίας) Βλαντιμίρ Πούτιν, ότι είμαστε αποφασισμένοι για την συλλογική μας ασφάλεια», δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός  σε συνέντευξή του στο BBC. Εμείς στην Ελλάδα   μιλάμε για δάνεια και χρέη, αλλά από ότι διαφαίνεται υπάρχουν κάποιοι  που απεργάζονται άλλου τύπου » σενάρια» για τον κόσμο.
 
Υπενθυμίζουμε ότι τέσσερα  βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη Typhoon, τώρα εκτελούν  αποστολές περιπολίας στα κράτη της Βαλτικής, κάτι που θα ισχύει και το  επόμενο έτος.
 
Επίσης, σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια, η Βρετανία έχει ήδη έτοιμη την  δική της δύναμη Ταχείας Επεμβάσεως, η οποία μπορεί να αποσταλεί σε «καυτές περιοχές» μέσα σε δύο ημέρες.
 
Πρόκειται για καθαρά πολεμικά σχέδια τα οποία αποδεικνύουν  ότι το μέλλον μας είναι  τουλάχιστον «επικίνδυνο». Από την άλλη πλευρά η κινητοποίηση όλων αυτών στρατευμάτων και των χιλιάδων πολεμικών μέσων απαιτούν εκατομμύρια ευρώ.  
 
Σύμφωνα με την  Βρετανική εφημερίδα Sunday Telegraph, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της στρατιωτικής στρατηγικής της βρετανικής κυβέρνησης θα διατεθούν  2.000.000.000 λίρες για να αντικατασταθούν τα  αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας ΑΦΝΣ, τα οποία ελέγχουν  τα θαλάσσια σύνορα της χώρας.
 
Το 2010, και λόγω των περικοπών,  τα σχέδια αυτά  είχαν εγκαταλειφθεί.
 
http://www.defencenet.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis