Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:40 | 14/01/2015

 

Σε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων από πλημμυρισμένα σπίτια στις Μαλάδες και Φοινικά του Ηρακλείου Κρήτης προχώρησε τη νύχτα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αργά το βράδυ της Τρίτης ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού 38χρονου από το πλημμυρισμένο του σπίτι στις Μαλάδες, το όποιο προσέγγισε η ΕΜΑΚ με βάρκα καθώς ήταν αδύνατον να το πλησιάσουν με άλλο τρόπο επειδή το ύψος του νερού έφθανε περίπου τα δύο μέτρα.

Νωρίτερα, στην ίδια περιοχή απεγκλωβίστηκε μία γυναίκα με δυο παιδιά που είχαν ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού τους μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες, ενώ στην περιοχή του Καρτερού κινδύνεψαν τρία άτομα καθώς από την έντονη βροχόπτωση τα νερά μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητό τους και σώθηκαν χάρη στην άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε και σε άλλους απεγκλωβισμούς στην περιοχή των Μαλάδων και της Φοινικιάς από σπίτια, και στο Καστέλι Πεδιάδος και στο Αβδού από αυτοκίνητα, ενώ βρίσκεται επί ποδός καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να παρέμβει σε όποιες περιπτώσεις χρειασθεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με το cretalive, τεράστιες καταστροφές από κατολισθήσεις σημειώθηκαν στα Βορίζια Ηρακλείου ,το βράδυ της Τρίτης, με τη λάσπη να φθάνει το μισό μέτρο. Από τις έντονες βροχοπτώσεις έχουν παρασυρθεί τα πρανή κι έχουν κατέβει τόνοι λάσπης.

Στο ύψος του «Νερόμυλου», αλλά και στη γύρω περιοχή έσπασαν τα αναχώματα στο Γιόφυρο από υπερχείλιση του ποταμού

Ζημιές στο Παγκρήτιο - Αναβάλλονται οι αγώνες

Μάλιστα, όπως μεταδίδει το cretapost.gr, η Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου ΑΕ ΟΤΑ, ενημερώνει, ότι λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την πόλη και λόγω των φθορών που υπέστη το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου, από τους δυνατούς ανέμους, όλα τα τμήματα και οι δραστηριότητες του Παγκρητίου Στάδιο, δεν θα λειτουργήσουν, για λόγους ασφαλείας, από το απόγευμα της Τρίτης 13 Ιανουαρίου 2013, αύριο και μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης.

Χανιά

Παράλληλα, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές καταιγίδες πλήττουν από τη νύχτα της Δευτέρας τα Χανιά, προκαλώντας πολλά προβλήματα σε όλο το νομό. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το zarpa.gr, ο δρόμος προς Ομαλό έχει κλείσει, ενώ σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει και τα Σφακιά.

Ρέθυμνο

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν για μία ακόμα φορά σοβαρά προβλήματα στην περιοχή του λιμανιού του Ρεθύμνου. Τα τεράστια κύματα και η θάλασσα πλημμύρισαν την περιοχή, η οποία αποκλείστηκε από τους λιμενικούς που δεν επέτρεπαν τη διέλευση των οχημάτων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Goodnet.gr. Το πάρκινγκ και ο χώρος του λιμανιού είχαν καλυφθεί πλήρως από το νερό, το οποίο ανά διαστήματα φτάνει μέχρι το ύψος της οδού Αρκαδίου.

Τμήμα βράχου υποχώρησε στην Αγία Γαλήνη

Εν τω μεταξύ οι υψηλές θερμοκρασίες του Σαββατοκύριακου που πέρασε, οδήγησαν σε λιώσιμο του χιονιού αποκαλύπτοντας παράλληλα και αρκετά προβλήματα. Χαρακτηριστικά, στο Δήμο Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα μέσα στην Αγία Γαλήνη τμήμα βράχου υποχώρησε.

Ζημιές στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Τις πληγές τους μετρούν οι παραγωγοί που δραστηριοποιούνται στη Μεσαρά και στην Ιεράπετρα, καθώς οι καλλιέργειες τους υπέστησαν αρκετές ζημιές. Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς για κάποιους αγρότες πήγαν χαμένοι καθώς ο παγετός “έκαψε” τις καλλιέργειές τους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, cretapost.gr, cretalive.gr, goodnet.gr, zarpa.gr, iefimerida.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis