Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:44 | 04/11/2018

Η Βόρεια Κορέα απειλεί να ξεκινήσει εκ νέου το πυρηνικό της πρόγραμμα λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας προειδοποίησε ότι, εκτός εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες αναιρέσουν τις κυρώσεις και η Ουάσιγκτον σταματήσει να συμπεριφέρεται «αλαζονικά», η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να επαναφέρει την πολιτική της να αναπτύξει ταυτόχρονα το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων παράλληλα με την οικονομική ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση Trump επέμεινε ότι οι κυρώσεις θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρις ότου η Βόρεια Κορέα τερματίσει το πυρηνικό της πρόγραμμα, αλλά ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un ζήτησε μια βαθμιαία διαδικασία αποπυρηνικοποίησης όπου οι κυρώσεις των ΗΠΑ θα κυμαίνονταν αντίστοιχα.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο σχεδιάζει να συναντηθεί με την βορειοκορεατική επίσημη Kim Yong Chol την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσει λεπτομέρειες για μια πιθανή δεύτερη σύνοδο κορυφής μεταξύ του Kim και του αμερικανικού Προέδρου Donald Trump .

Ο Trump είπε ότι η πρώτη του σύνοδος κορυφής με τον Kim τον Ιούνιο ήταν ένα "τολμηρό βήμα" προς την ειρήνη.

Ωστόσο, το σχόλιο του υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι "η βελτίωση των σχέσεων και των κυρώσεων είναι ασυμβίβαστες", προσθέτοντας ότι "η φιλία είναι ασυμβίβαστη με την πίεση".

Το ζήτημα των κυρώσεων προκάλεσε επίσης μια δυσφορία μεταξύ της Σεούλ και της Ουάσινγκτον με τη Νότια Κορέα να υποστηρίζει την έκκληση της Βόρειας Κορέας για την επιβολή κυρώσεων για να προχωρήσει με την οικονομική ανάπτυξη και τη συνεργασία.

Πηγή: UPI

www.onalert.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis