Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:01 | 04/06/2015

Με σχετική έκθεση η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ που είχε σκοπό να πληρώσει την Βόρειο Κορέα με το ίδιο νόμισμα και να χακάρει τις απόρρητες πληροφορίες της, μετά το σκάνδαλο με της διαρροές της Sony και την ταινία που προκάλεσε την έχθρα, το "The Interview".

 
 
 

Παρόλα αυτά, οι σχετικές εκθέσεις αναφέρουν πως η κόντρα μεταξύ των δυο πλευρών έχει ξεκινήσει πολλά χρόνια νωρίτερα, όταν οι αρχές των ΗΠΑ προσπάθησαν να μολύνουν με ιό τους υπολογιστές των βορειοκορεατικών κυβερνητικών και στελεχών ασφαλείας της χώρας προκειμένου να συγκεντρώσουν πολύτιμες πληροφορίες για την δικτατορική κυβέρνηση της χώρας.

 

 

 

Κάθε προσπάθεια των αμερικανικών αρχών για να χακάρουν τα συστήματα ελέγχου των πυρηνικών όπλων έπεφτε στο κενό, με αποτέλεσμα να πιστεύεται ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας της χώρας είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν το τέλειο πρόγραμμα προστασίας.

Αργότερα όμως, όπως ισχυρίζονται, από αλλεπάλληλες έρευνες αποδείχθηκε πως τελικά η Βόρειος Κορέα δεν διαθέτει καν ίντερνετ, που να μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία των απόρρητων πληροφοριών της χώρας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται, ενώ γεννούνται ερωτήματα για το πως η Βόρειος Κορέα κατάφερε να χακάρει τη Sony, αν δεν διαθέτει διαδικτυακή σύνδεση. Μήπως τελικά οι ΗΠΑ δεν μπορούν, απλά, να "χωνέψουν" την ήττα τους από τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

(Πηγή: Unilad)

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis