Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:59 | 29/01/2015

 

Η Ένωσή μας, που εκπροσωπεί το σύνολο των Αστυνομικών του Νομού Θεσσαλονίκης, εύχεται στο νέο Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ στο δύσκολο έργο που του ανατέθηκε και που έχει ως αποστολή του την ασφάλεια όλων των πολιτών της χώρας μας.

  Εμείς ως ένστολο αστυνομικό συνδικαλιστικό κίνημα με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι οι Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης έχουν πολλές κενές οργανικές θέσεις – έλλειψη προσωπικού, σε αριθμό που φτάνει τις 1.400 κενές οργανικές θέσεις σε κάθε βαθμό και, αξίζει να αναφερθεί ότι αυτές στο βαθμό του Αστυφύλακα ανέρχονται στις 1.000 κενές θέσεις. Αυτό είναι κάτι που, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων των συναδέλφων, είναι κάτι που αντισταθμίζει τις υπεράνθρωπες, πολλές φορές, προσπάθειές τους για την πάταξη του εγκλήματος και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας.

  Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία μας να τροποποιήσει τη διάταξη του σχετικού άρθρου 41 του Ν. 4249/2014 με την οποία επιχειρείται η κατάργηση των 6.700 κενών θέσεων Αστυφυλάκων πανελλαδικά, και η οποία εξάλλου ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί – υλοποιηθεί από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας, παρότι ο νόμος αυτός ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο του 2014, διότι προφανώς είναι ανεφάρμοστη.

  Ενόψει της συνεδρίασης του αρμοδίου συμβουλίου μεταθέσεων που θα αποφασίσει τον αριθμό των θέσεων σε προσωπικό με οργανική θέση Αστυφύλακα και Αρχιφύλακα – Ανθυπαστυνόμου σε λίγες ημέρες, παρακαλούμε κ. Υπουργέ να δώσετε τις εντολές σας να όπως η συμπρωτεύουσα και οι Υπηρεσίες της ενισχυθούν με αρκετά μεγάλο αριθμό προσωπικού, ενόψει των τεράστιων κενών που αναφέραμε παραπάνω.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Α.Υ.Θ.

 

           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΔΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                        ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ

 

6976518061                                                               6979972444

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis