Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:59 | 30/04/2016

Σε μία δήλωσή του που έκανε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας Ντε Μεζιέρ υποστήριξε ότι η Γερμανία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιτραπεί η επέκταση των ελέγχων στα σύνορα εντός της συνθήκης Σένγκεν και πέρα από την λήξη της μέχρι τώρα απόφασης, στα μέσα Mαΐου.

Υπενθυμίζουμε ότι η Γερμανία και κάποιες ακόμα χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν επαναλειτουργήσει προσωρινά ελέγχους στα σύνορα, για να σταματήσουν τις ροές από μετανάστες και πρόσφυγες που έρχονταν από την Συρία,  το Ιράκ και άλλες χώρες μέσω των Βαλκανίων.

«Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση με τους μετάστες έχει ηρεμήσει στα εσωτερικά σύνορα, συνεχίζουμε να βλέπουμε με προσοχή τι συμβαίνει με τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ» δήλωσε ο Ντε Μεζιέρ. Έτσι όπως όλα δείχνουν το Βερολίνο θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτρέψει να επεκταθούν οι έλεγχοι και μετά τις 12 Μαΐου, όταν λήγει το νόμιμο χρονοδιάγραμμα που ισχύει μέχρι τώρα.

Κυβερνητικό στέλεχος της Γερμανίας δήλωσε ότι την ίδια έκκληση θα κάνουν μαζί με την Γερμανία και η Γαλλία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία και η Σουηδία, και η επίσημη επιστολή θα σταλεί στις Βρυξέλλες την Δευτέρα. Από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ξεκάθαρο ότι θα δώσουν το πράσινο φως στο αίτημ των χωρών αυτών και θα επεκτείνουν το διάστημα ελέγχου των συνόρων τουλάχιστον μέχρι το Νοέμβριο. 

«Οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να συνεχίσουν να έχουν την ευελιξία και την δυνατότητα και εγκαθιστούν τους συνοριακούς ελέγχους στα εσωτερικά τους σύνορα, σε περιπτώσεις που αυτές θεωρούν απαραίτητο» δήλωσε ο Ντε Μεζιέρ, προσθέτοντας ότι τέτοια μέτρα είναι απαραίτητα για να εγγυηθούν ένα υψηλό επίπεδο ασφάλειας στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis