Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:09 | 09/06/2019

Δυστυχώς πολύ συχνά εμείς οι συνδικαλιστές λόγω επικαιρότητας, έκτακτων γεγονότων και συμβάντων, επικεντρωνουμε στα κακώς κείμενα των υπηρεσιών μας και τα τελευταία χρόνια στις αρνητικές εξελίξεις για τον εργαζόμενο αστυνομικό που προσπαθούμε να ανατρέψουμε.

Πρέπει όμως να αναδεικνυουμε και να επικροτουμε κάθε ενέργεια που γίνετε στη σωστή κατεύθυνση ώστε ο Έλληνας αστυνομικός να εξελίσσεται σαν επαγγελματίας και να μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός στην υπηρεσία του, άρα και πιο χρήσιμος στην κοινωνία.

[custom:google-ads]

Το εξαίρετο αυτό έργο εδώ και αρκετά χρόνια επιτελεί το τμήμα εκπαίδευσης της ΔΙ.ΑΣ. . Εν μέσω κρίσης και περικοπών, πολλές φορές με προσωπικό κόστος των εκπαιδευτών, τόσο οικονομικό όσο και από επένδυσης χρόνου εκτός υπηρεσίας, οι αστυνομικοί που στελεχώνουν το τμήμα εκπαίδευσης, υπερβαίνουν εαυτούς για να παρέχουν σε εμάς που κάθε μέρα καλούμαστε να εκτελέσουμε υπηρεσία στο δρόμο , τις απαραίτητες γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες για να ανταπεξελθουμε πλήρως και αποτελεσματικά σε οποιαδήποτε κατάσταση κληθεί να επιληφθεί η ΔΙ.ΑΣ. .

Image may contain: one or more people and people standing

Image may contain: one or more people, shoes and basketball court

Διαρκώς εμπλουτιζοντας το "ρεπερτοριο" των εκπαιδευσεων, παρέχουν στα στελέχη της υπηρεσίας τις γνώσεις και την αυτοπεποίθηση που πρέπει να έχει ένας αστυνομικός 1ης γραμμής. Μεγάλο μέρος των επιτυχιών που καταγράφουν οι συνάδελφοι καθημερινά, τους ανήκει.

Το αποτέλεσμα που επιτυγχάνεται από την όσμωση ακαδημαϊκής και επιστημονικής θεωρητικής προσέγγισης σε θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος σε συνδυασμό με την εμπειρία του "πεζοδρομίου" μόνο ως εξαιρετικά επιτυχημένο μπορεί να καταγραφεί .

Image may contain: one or more people and people standing

Image may contain: one or more people

Πρέπει η φυσική και πολιτική ηγεσία να παρέχει όλα τα απαραίτητα μέσα που χρειάζεται το τμήμα εκπαίδευσης της ΔΙ.ΑΣ., και για να ελαφρύνει το βάρος προμήθειας εκπαιδευτικού υλικού από τις τσέπες των ιδίων των εκπαιδευτών αλλά και για να ακονιστει ακόμα περισσότερο η αιχμή του δόρατος της ένστολης αστυνόμευσης. Κάθε ευρώ που επενδυεται στην εκπαίδευση της ΔΙ. ΑΣ. επιστρέφεται στο υπερπολλαπλασιο στον πολίτη και αυτό είναι επιτέλους καιρός να το αντιληφθεί υπουργείο Προ.Πο. και αρχηγείο.

Σε συζήτηση με τους εκπαιδευτές μου διαπιστώσα ότι έχουν πρακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν άμεσα να υλοποιηθούν και θα είχαν σαν αποτέλεσμα να μπορεί η ΔΙ.ΑΣ. να αυξήσει τις επιχειρησιακες της δυνατότητες και να μπορεί να αντεπεξέλθει στο σύγχρονο περιβάλλον απειλών εναντίον της κοινωνίας ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.

Ιδέες όπως η προμήθεια εξωτερικών φορητών απινιδωτων σε οχήματα και η παροχή ιμάντα ισχαιμου περιδεσης σε όλο το προσωπικό έχουν μικρό κόστος και θα σώσουν και άλλες ζωές όπως έχει ήδη γίνει. 
Ιδέες όπως η εκπαίδευση στην χρήση μακρυκανων όπλων και προμήθεια αυτών σε περιπολικά οχήματα θα εναρμονισουν την ΕΛ.ΑΣ. με τα διεθνή αστυνομικά πρότυπα σε περιπτώσεις επιθέσεων δραστών τύπου "spree killers" ή "μοναχικων λυκων" (όσο μακρινό και αν φαίνεται αυτό το σενάριο) που και η σύγχρονη διεθνή αστυνομική εμπειρία δείχνει ότι τους αναχαιτιζουν σχεδόν πάντα οι πρώτοι ανταποκριτές.

Image may contain: one or more people, people standing and indoor

Image may contain: outdoor

Υπουργείο και Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ. επιβάλλεται να καλούν σε επιτροπές τους εκπαιδευτές ανά τακτά χρονικά διαστήματα και να ακούνε τις προτάσεις τους. Με πνεύμα συνεργασίας, με μεθοδικοτητα και σκληρή δουλειά μπορούμε να προσφέρουμε στην Ελληνική κοινωνία τον άριστα εκπαιδευμένο και εξοπλισμένο αστυνομικό που της αξίζει.

Από πλευράς μου, καθώς και όλων των συναδέλφων που σε κάθε βάρδια φοράμε το τιμημένο σήμα της ΔΙ.ΑΣ. στο δεξί μας μπράτσο, κυριοι εκπαιδευτές ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ.

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Β/Α Αττικής
Αν. ΤΑΜΙΑΣ στο Δ.Σ. του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α.

 

 

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis