Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:15 | 04/03/2016

Καθημερινά σχεδόν είναι τα επεισόδια στην συνοικία των Προσφυγικών, με τους κατοίκους να διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση της περιοχής τους και να φοβούνται τους νέους τους γείτονες που ολοένα και πολλαπλασιάζονται στους δρόμους της γειτονιάς τους.

Οι οικογένειες ρομά που τους τελευταίους μήνες έχουν κατακλύσει εγκαταλειμμένα και όχι μόνο σπίτια της περιοχής, βρίσκοντας σε αυτά φθηνά ενοίκια, συνεχώς αυξάνονται στη γραφική συνοικία, ενώ τα επεισόδια που δημιουργούν είναι σχεδόν σε καθημερινά βάση.

Ειδικότερα τις νύχτες, τα σπίτια των οικογενειών ρομά γεμίζουν από κόσμο, φιλοξενώντας σε αυτά φίλους, συγγενείς και παρέες τους, κάνοντας γλέντια με ηχεία στη διαπασών και τη μουσική να παίζει έως το ξημέρωμα.

Γλέντια που καταλήγουν συχνά σε μεταξύ τους τσακωμούς και διαπληκτισμούς, τότε που τα πράγματα αγριεύουν, φθάνοντας ακόμα και σε περιπτώσεις που οι συμπλοκές δεν περιορίζονται μόνο στα χέρια.

Οι κάτοικοι της περιοχής, βλέποντας τέτοιες καταστάσεις, φοβούνται και δεν λένε κουβέντα, γνωρίζοντας ότι αν αντιδράσουν μπορεί να μπουν στο… μάτι των γειτόνων τους οι οποίοι με την μέχρι τώρα συμπεριφορά τους έχουν δείξει ότι δεν αστειεύονται και ότι έχουν μεγάλες παρέες.

Προκειμένου λοιπόν να βρεθούν μπλεγμένοι σε τέτοιες καταστάσεις, προτιμούν να χάσουν τον ύπνο τους. Όσο για την τοπική ΕΛ.ΑΣ.; Γνωρίζει τι γίνεται στη συνοικία όμως προτιμά να αφήσει την περιοχή να διαμορφώνεται καθημερινά σε άβατο, θεωρώντας ότι τουλάχιστον έτσι ελέγχει τις καταστάσεις αυτές σε συγκεκριμένα όρια.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι ειδικότερα τις νύχτες οι περιπολίες των αστυνομικών από την συνοικία είναι σπάνιες. Μόνο που με αυτόν τον τρόπο την πληρώνουν οι κάτοικοι της περιοχής η οποία υποβαθμίζεται συνεχώς με τους νέους ανθρώπους να ετοιμάζονται να την εγκαταλείψουν.

Αφού εκτός των καταστάσεων αυτών, οι κάτοικοι της συνοικίας είναι υποχρεωμένοι να ανέχονται μια ολοένα αυξανόμενη παραβατικότητα, με συνεχόμενα κρούσματα μικροκλοπών, στα σπίτια τους και στα λιγοστά καταστήματα της περιοχής τους.

 

patrasevents.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis