Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:32 | 04/10/2017

Το Policenet.gr στέλνει τις θερμότερες ευχές του στη δεύτερη σειρά πανελληνίων που σήμερα έχει "υπηρεσιακά γενέθλια".

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στη σταδιοδρομία σας!

Για την κομβική αυτή ημερομηνία της εν λόγω σειράς, μας ενημέρωσε ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κος Θεόφιλος Παπαδάκης, ο οποίος έγραψε σε ανάρτηση του στο fb τα εξής:

 

Η σειρά μου, δεύτερη των πανελληνίων εξετάσεων, κλείνει τα 21 έτη υπηρεσίας!!!

Κατάταξη την 4/10/1996, εισοδός στη Σχολή 6/10/1996 με 2 έτη φοίτησης στο ΤΔΑ Ξάνθης και στα υπόλοιπα ΤΔΑ πανελλαδικά της Σχολής Αστυφύλακων για τους συναδέλφους "σειρές μου" και σήμερα 4/10/2017, όλοι μας νιώθουμε νοσταλγία και συγκίνηση...

Η επίσκεψή μου όμως στη Σχολή Ξάνθης μου άφησε ορισμένες αρνητικες εντυπώσεις, επειδή δεν λειτουργεί δυστυχώς ως Αστυνομική Σχολή τα τελευταία έτη λόγω της εγκατάλειψης και της άσχημης κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει, καθώς και της λειτουργίας του ΠΡΟΚΕΚΑ εντός αυτής.

Πρέπει άμεσα να επαναλειτουργήσει ως Σχολή με νέους Δόκιμους Αστυφύλακες και δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει η μετατροπή μίας Ανωτέρας Σχολής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε φυλακή...

Ας βρεθεί άλλος χώρος για να εγκατασταθεί το ΠΡΟΚΕΚΑ, ενδεχομένως σε κάποιο εγκατελειμένο Στρατόπεδο ή σε οποιονδηποτε άλλο χώρο του Δημοσίου που δεν χρησιμοποιείται.

Απαιτείται άμεση πρόσληψη νέων Αστυνομικών, να επαναλειτουργήσουν όλα τα ΤΔΑ (Τμήματα Δοκιμών Αστυφύλακων) της Σχολής Αστυφύλακων πανελλαδικα και βέβαια να αυξηθεί ο χρόνος φοίτησης από 5 σε 6 εξάμηνα, δηλαδή να γίνει 3ετία η φοίτηση στην Ανώτερη Σχολή Αστυφύλακων όπως έγινε πρόσφατα με τις Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών των ΕΔ.

Χωρίς σωστή εκπαίδευση και διαρκή μετεκπαίδευση της Αστυνομίας, δεν μπορεί ένα Κράτος να βασίζεται μόνο στο φιλότιμο των Αστυνομικών για το αγαθό της ασφάλειας της Ελληνικής Κοινωνίας.

Φωτογραφία του Θεόφιλος Παπαδάκης.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis