Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:27 | 15/10/2020

Εκδικάσθηκε την Τετάρτη (14/10) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, η υπόθεση του 41χρονου - σήμερα - βοσκού από την Κυρτώνη (Κολάκα) Αταλάντης, που τον Δεκέμβριο του 2017 πυροβόλησε κατά μιας 35χρονης - τότε - γυναίκας Βουλγαρικής υπηκοότητας και ενός φίλους της επίσης Βούλγαρου, κοντά στο σπίτι που έχει στο χωριό.

Η υπόθεση είχε εκδικαστεί σε πρώτο βαθμό στο ΜΟΔ Άμφισσας που είχε δεχτεί τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης του κατηγορουμένου και είχε μετατρέψει την κακουργηματική πράξη της απόπειρας ανθρωποκτονίας, σε πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, τιμωρώντας τον με ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, δίνοντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση.

Ενώπιον του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου κατατέθηκαν και πάλι τα στοιχεία και το γεγονός ότι, δράστης και θύμα γνωριζόντουσαν και ότι η γυναίκα είχε πάει στο σπίτι του για να του προσφέρει «ερωτικές υπηρεσίες» όπως είχε κάνει κι άλλη φορά. Μαζί της είχε και έναν ομοεθνή της που φέρεται να έπαιρνε προμήθεια από τις «επισκέψεις» της φίλης του.

Η διαφωνία στην τιμή της «επίσκεψης» έφερε έντονη λογομαχία και σύμφωνα με το δράστη φοβούμενος την αντίδραση του Βούλγαρου «συνοδού» της γυναίκας, ο οποίος του επιτέθηκε φραστικά πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με τη συνήγορο υπεράσπισης του βοσκού, Αργυρώ Καραφέρη, παρά το γεγονός ότι σε βάρος του εντολέα της είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για το βαρύτατο αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, «το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, κατόπιν μίας ενδελεχούς αποδεικτικής διαδικασίας, έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς μας και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή, για το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης».

Εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για την Απόφαση, δυνάμει της οποίας ο εντολέας της είναι ελεύθερος, η κα Καραφέρη είπε επίσης ότι «Δηλώνουμε για μία ακόμη φορά την πίστη και την εμπιστοσύνη μας στην ακεραιότητα και την ευθυκρισία της Ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία αποτελεί το τελευταίο καταφύγιο όσων επιζητούν το δίκαιό τους».

lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis