Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 11/05/2015

Για τη μη διεκδίκηση των αναδρομικών τους μετά τη δικαίωσή τους από το Μισθοδικείο, αλλά και τη φορολογική  εξομοίωση με τους βουλευτές, καταγγέλλουν το Προεδρείο τους μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που κάνουν λόγο για αδράνεια.

Αφήνοντας αιχμές για αντιπολιτευτική τακτική τότε, αντίθετα με τώρα, απευθυνόμενοι στο Προεδρείο της Ένωσης αναφέρουν πως «…οφείλετε εξηγήσεις στους συναδέλφους για την πλήρη ακινησία της Ένωσης ως προς το θέμα της εφαρμογής της απόφασης του “Μισθοδικείου” για την φορολογική εξομοίωση με τους βουλευτές και ως προς το αίτημα για κατάργηση του άρθρου 86 παρ. 6 Ν. 4307/2014, που περιέκοψε αυθαίρετα κατά 50% τις αναδρομικές αποδοχές μας, σε μια στιγμή μάλιστα που διάφορες κατηγορίες μισθωτών και συνταξιούχων προσφεύγουν στα αρμόδια δικαστήρια και προβάλλουν ανάλογα αιτήματα».

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν «για το τελευταίο αυτό θέμα είχατε συγκαλέσει Πανδικαστική Συγκέντρωση στις 30.10.2014, στην οποία για πρώτη φορά εκφράσατε την αντίδραση του Δικαστικού Σώματος σε τέτοιες κυβερνητικές πρακτικές, ζητώντας την άμεση καταβολή των αντισυνταγματικών περικοπών από τον Αύγουστο του 2012. Είναι βεβαίως πλήρως κατανοητό ότι τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας ήταν και πριν από 7 μήνες στην ίδια κακή κατάσταση στην οποία είναι και τώρα. Οπότε ή κακώς διεκδικούσαμε τότε ή κακώς δεν διεκδικούμε σήμερα».

Τα μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρονται και στη δημιουργία υφυπουργείου Δικαιοσύνης με θέμα την ενίσχυση της διαφάνειας στη Δικαιοσύνη.

«Μετά τη χθεσινή ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Δικαιοσύνης, το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι “ο νέος υφυπουργός θα αναλάβει αρμοδιότητες που σχετίζονται με την ενίσχυση της διαφάνειας στον χώρο της Δικαιοσύνης, που αποτελεί προτεραιότητα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου”. Ζητούμε να προβείτε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε να διασαφηνιστεί από την κυβέρνηση εάν κατ' αρχάς υφίσταται ζήτημα διαφάνειας στη Δικαιοσύνη και σε θετική περίπτωση πώς σκοπεύει το υπουργείο να το αντιμετωπίσει.

Κατά δεύτερον επιθυμούμε να μας ενημερώσετε για το λόγο που διακόπηκαν εντελώς απροειδοποίητα και αναιτιολόγητα οι διαδικασίες καταστατικής γενικής συνέλευσης, ζήτημα για το οποίο συγκαλέσατε δ.Σ. τον Ιανουάριο, ζητήσατε να καταθέσουμε τις προτάσεις μας και συμφωνήσαμε στην διεξαγωγή της Συνέλευσης εντός του τρέχοντος μήνα».

Πηγή:naftemporiki.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis