Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:45 | 30/11/2019

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής

Την Τρίτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Υποστράτηγο Κ. Ψωμά Γεώργιο, με θέμα τις τεράστιες και "εν πολλοίς" ανυπέρβλητες ελλείψεις προσωπικού στην Αστυνομική Διεύθυνση Β/Α Αττικής.

 

Στην επί μακρόν συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά όλα τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ανά Υπηρεσία και επισημάνθηκαν ιδιαίτερα παράτυπες και παράνομες "πρωτοβουλίες" διοικητών για λήψη μέτρων και περιπολιών απογυμνώνοντας εντελώς τα Α.Τ. και Τ.Α. καθώς λειτουργούν πλέον με έλλειμμα της τάξης του 40% .

Οι ανωτέρω ενέργειες, ως προκύπτει από τους πίνακες διάταξης των Υπηρεσιών, έχουν εγκαθιδρύσει  νέο "εργασιακό μεσαίωνα", καταργώντας de facto, κατακτήσεις δεκαετιών και ως φαίνεται λειτουργούν και ως "προπομπός" περαιτέρω περιστολών των εργασιακών μας δικαιωμάτων στον πυρήνα τους (ωράριο, πενθήμερα, νυχτερινή εργασία, Η.Α, κ.λ.π).

Μετά τη διαβεβαίωση του Υποστρατήγου ότι έγκειται στην απόλυτη πρωτοβουλία του προϊσταμένου της Διεύθυνσης και των επιμέρους διοικητών και ότι σαφώς πρέπει να τηρούνται κεκτημένα δικαιώματα, όπως επιτάσσει το Π.Δ. 394/2001, το Δ.Σ. αποφάσισε σήμερα Παρασκευή 29 Νοεμβρίου να οργανώσει την έννομη προστασία των δικαιωμάτων των μελών, αποστέλλοντας εξώδικες Διαμαρτυρίες και προειδοποιήσεις σ’ όσους διοικητές-τριες κατά σύστημα παραβιάζουν τα προαναφερόμενα, σε πρώτη φάση.

Ακολούθως και σε περίπτωση "μη συμμόρφωσης" θα υπάρξει προσφυγή ενώπιον της Δικαιοσύνης με ότι αυτό συνεπάγεται. Για τον σκοπό αυτό κλήθηκε ο νομικός μας σύμβουλος κ. ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ Βάϊος και δόθηκαν οι σχετικές εντολές και εξουσιοδοτήσεις.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι "ουδείς υποχρεούται εις τα αδύνατα" και ότι οι εργαζόμενοι αστυνομικοί έχουν εδώ και χρόνια, "περιποιήσει" την ανάγκη φιλότιμο.

Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση της Ένωσης: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis