Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:43 | 20/05/2018

Η Aστυνομική Διεύθυνση Mεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής και οι δεκαήμερες αποσπάσεις σε αυτή έχουν γίνει ο εφιάλτης των αστυνομικών που υπηρετούν στη Νοτιοανατολική Αττική και στον αερολιμένα Αθηνών.

Κάθε δέκα ημέρες τέσσερις αστυνομικοί από τον αεροδρόμιο αποσπώνται στη Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων.

Αρχίζουμε από την μετακίνηση τους η οποία είναι 100 χιλιόμετρα πήγαινε έλα από τόπο διαμονής τους .

Τα δύο νυχτερινά που χάνουν από το κυλιώμενο καθώς και οι 12 ώρες υπηρεσίας που εκτελούν.

Με ένα πρόχειρο υπολογισμό κοστίζει πάνω από 300 ευρώ στην τσέπη των συναδέλφων.

Επισης θέλω να τονίσω ότι οι εν λόγω αστυνομικοί μας λείπουν απο το αεροδρόμιο καθόσον βρισκομαστε σε τουριστικη περίοδο και η κίνηση στον αερολιμένα ειναι πολύ μεγάλη (αναμένεται να ξεπεραστούν τα 25 000.000 επιβατών για το 2018).

Οι αστυνομικοί στο δεκαήμερο που εκτελούν υπηρεσία με άγνωστους σε αυτούς συναδέλφους από άλλες υπηρεσίες, διατάσσονται να πραγματοποιήσουν μεταγωγές σε νησιά απουσιάζοντας από τα σπίτια τους δύο και τρεις ημέρες.

Εδώ θέλω να επισημάνω ότι Αρχιφύλακας ΜΠΣ ο οποίος είχε αποσπαστεί στην εν λόγω υπηρεσία 53 ετών με 31 έτη υπηρεσίας διατάχθηκε να κάνει μεταγωγή κρατούμενου στη Ρόδο απουσιάζοντας 3 ημέρες από την οικία του.

Η δεκαήμερη μετακίνηση των αστυνομικών από αστυνομικές διευθύνσεις με τεράστια δικά τους προβλήματα, στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεταγωγών και Δικαστηρίων, αφενώς δημιουργεί μεγάλα κενα στίς υπηρεσίες τους λόγω της υποστελέχωσης που υπάρχει σε αυτές και αφετέρου οι μετακινούμενοι αστυνομικοί έχουν προσωπικό οικονομικό κόστος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα από την ανομοιογένεια που υπάρχει λόγω της παρουσίας συναδέλφων από άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν, και τέλος η υπερεργασία που αναγκάζονται να κάνουν.

ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΑΝΔΡΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΓΩΓΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

ΠΛΑΦΟΥΝΤΖΗΣ ΓΕΏΡΓΙΟΣ 
ΑΝΤΙΠΡΌΣΩΠΟΣ ΠΟΑΣΥ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis