Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:23 | 22/07/2015

Έγινε δεκτός στο Eugene Marais Hospital με κατάθλιψη και διαταραχή μετατραυματικού στρες  και δεν μπόρεσε να εργαστεί ξανά.  
 


Ενώ κατά τη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του είχε δει πολλούς θανάτους και ακρωτηριασμένα πτώματα, η σκηνή του εγκλήματος στο σπίτι του Όσκαρ Πιστόριους τον έκανε να συνειδητοποιήσει πως δεν μπορούσε πλέον να κάνει αυτή τη δουλειά. 

Οι φωτογραφίες του δείχνουν το αιματοβαμμένο μπάνιο στη βίλα του Όσκαρ Πιστόριους στην Πρετόρια όπου ο παραολυμπιονίκης πυροβόλησε και σκότωσε τη Ρίβα Στέενκαμπ την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Φαίνεται το όπλο του εγκλήματος και ένα ματωμένο ρόπαλο του κρίκετ σε κοντινή απόσταση. 


Η δολοφονία της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Όσκαρ Πιστόριους στις 14 Φεβρουαρίου του 2013 εξακολουθεί να τον στοιχειώνει μέρα και νύχτα. 

Η ιστορία του βλέπει το φως της δημοσιότητας γιατί βρίσκεται σε νομική μάχη για το κατά πόσο έχει δικαίωμα σε πλήρη σύνταξη μετά την άρνησή του να επιστρέψει στο υπηρεσιακό πόστο του.


"Έβγαλα φωτογραφίες στο μπάνιο. Τράβηξα τις τρύπες από τις σφαίρες στην πόρτα και το αίμα που είχε καλύψει τον χώρο. Πήγα στο υπνοδωμάτιο ακολουθώντας τα ίχνη αίματος. 

Στην μπροστινή πόρτα υπήρχε ένας σωρός από πετσέτες που ήταν γεμάτες αίμα. Όλοι οι τοίχοι από το υπνοδωμάτιο μέχρι έξω ήταν καλυμμένοι με αίμα. 


Η μυρωδιά θανάτου ήταν έντονη. Ακόμα θυμάμαι πολύ καθαρά τη σκηνή. Βλέπω συνέχεια όνειρα. Αυτές οι σκέψεις με στοιχειώνουν και με κρατούν ξύπνιο". 

Αναζήτησε ιατρική περίθαλψη για το μετατραυματικό στρες και την κατάθλιψη. Δύο μήνες αργότερα έκανε αίτηση για πρόωρη συνταξιοδότηση λόγω της υγείας του. Το αίτημα έγινε δεκτό αρχικά αλλά ανακλήθηκε όταν η Αστυνομία της Νότιας Αφρικής ισχυρίστηκε πως έπαιρνε άλλες δουλειές έναντι αμοιβής, ενώ βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.


Ο Morne Du Toit αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και επισημαίνει ότι επίσημη έρευνα που διενεργήθηκε δεν έδειξε τίποτα. Οι αρχές ωστόσο αρνούνται να του χορηγήσουν την ιατρική σύνταξη και η μάχη δίνεται στα δικαστήρια. 

Αυτά ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν ότι ο Όσκαρ Πιστόριους ενδέχεται να μετακινηθεί από τη φυλακή σε κατ' οίκον περιορισμό πριν από το τέλος του καλοκαιριού. 


"Δεν νομίζω ότι είναι καλή ιδέα να επιστρέψει στην κοινωνία τόσο γρήγορα. Πυροβόλησε την κόρη μου πίσω από μια πόρτα όπου δεν είχε χώρο να κινηθεί ή να υπερασπιστεί τον εαυτό της", δήλωσε τον περασμένο μήνα η μητέρα της Ρίβα Στέενκαμπ. 

Πηγή: Dailymail

 

 

 

 

 

 

http://www.newsit.gr/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis