Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:44 | 20/04/2020

Η πιο διαβόητη γυναίκα δολοφόνος της σύγχρονης εποχής ήταν ίσως η Ζανέτ φαν Νέσεν. Γεννημένη στην Ολλανδία ζούσε σ’ ένα σκάφος κι έβγαζε τα προς το ζην εκτελώντας συμβόλαια θανάτου.

Η φαν Νέσεν χρέωνε 100.000 δολάρια για κάθε «χτύπημα» κι έκανε τους περισσότερους φόνους στη Λατινική Αμερική.

Η αρχή του τέλους σήμανε για την ψυχρή φόνισσα όταν την προσέλαβε ο «Μαύρος Σεπτέμβρης», ο μυστικός στρατιωτικός βραχίονας της Φατάχ, για να βγάλει από τη μέση έναν πράκτορα της Μοσάντ, ονόματι Καρλ, που βρισκόταν στα ίχνη του Αλί Χασάν Σαλαμέ, αρχηγού της παλαιστινιακής οργάνωσης, που ήταν υπεύθυνη για τη Σφαγή του Μονάχου.

Η φαν Νέσεν παρέσυρε στο κρεβάτι της τον Ισραηλινό πράκτορα και τον σκότωσε.

Διψασμένος για εκδίκηση ο συνάδελφός του, Άβνερ Κάουφμαν, εντόπισε το κρησφύγετό της, όπου κατάφερε στις 21 Αυγούστου του 1974 να μπει διά της βίας με δύο άλλους από την ομάδα του και τη στρίμωξε.

Η Ολλανδή δολοφόνος δεν έχασε την ψυχραιμία της και προσπάθησε να του αποπλανήσει. Ξεγυμνώθηκε μπροστά του και του είπε ότι «θα πήγαινε χαμένο τόσο ταλέντο», αν την πυροβολούσε.

Αλλά όταν άπλωσε το χέρι της για να αρπάξει το όπλο της, οι τρεις Ισραηλινοί πράκτορες άνοιξαν πυρ. Βαριά λαβωμένη, γυμνή ακόμη, σωριάστηκε σε μια καρέκλα και πήρε στην αγκαλιά της τη γάτα της ενώ ξεψυχούσε -μια δραματική σκηνή που αποτύπωσε ο Στίβεν Σπίλμπεργκ στην ταινία «Μόναχο» του 2005.

(με πληροφορίες από το iefimerida.gr)

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis