Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:04 | 14/07/2015

Φόβους για ακτιβιστικές ή τρομοκρατικές ενέργειες, εισβολές και καταλήψεις κτιρίων, ακόμη και της Βουλής, επιθέσεις συμβολικού χαρακτήρα σε γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, και σε κτίρια, εγκαταστάσεις και διπλωματικές αποστολές της Γερμανίας,Φιλανδίας και Ολλανδίας, εκφράζουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., με αφορμήτη συμφωνία Ελλάδας-«εταίρων», και λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπισή τους. 

Μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών σε συνδυασμό με μια τεχνητή ένταση στις φυλακές ή τα κέντρα κράτησης μπορούν να προκαλέσουν στην πρωτεύουσα συνθήκες παρόμοιες με εκείνες του Δεκεμβρίου 2008.

Η ανησυχία αφορά τις ενδεχόμενες αντιδράσεις «αγανακτισμένων» οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, πολιτών που ασπάζονται την ιδεολογία της αριστερής πλατφόρμας,πολιτών «νέων» ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος που απογοητεύτηκαν από την κατάληξη της διαπραγμάτευσης, η οποία οδήγησε στην επώδυνη συμφωνία-μνημόνιο, αλλά και σε «άσχετους» που θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την εύθραυστη κοινωνική και κυβερνητική σταθερότητα.

Η έκτακτη σύσκεψη

Έκτακτη σύσκεψη για το θέμα με τη συμμετοχή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. συγκάλεσε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ενώ συνάντηση με τους επικεφαλής αξιωματικούς των Μ.Α.Τ και της Υ.ΜΕ.Τ. ήταν προγραμματισμένο να έχει χθες το βράδυ ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής κ. Γ. Διαμαντόπουλος.

Μέτρα όπως στην ψήφιση των Μνημονίων 1 και 2

Ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στην πολιτική και αστυνομική ηγεσία, είναι η λήψη έκτακτων ισχυρών αστυνομικών μέτρων αντίστοιχα με εκείνα που είχαν εφαρμοστεί κατά την ψήφιση των Μνημονίων 1 και 2, τα οποία θα περιλαμβάνουν το «ζώσιμο» του Κοινοβουλίου με δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ, για την αποτροπή επιθέσεων ή κατάληψής του από διαδηλωτές.

Μαζικοποίηση και αύξηση  των διαδηλώσεων περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. κυρίως αύριο Τετάρτη, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των μέτρων που προαπαιτούνται για τη δρομολόγηση του 3ου Μνημονίου.

 

Κάγκελα πάντως, δεν θα μπουν

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το οποίο επικοινώνησε ο «Ελεύθερος Τύπος», δήλωσε χαρακτηριστικά: «Προς το παρόν δεν υπάρχει υποψία, ούτε πληροφορία υπάρχει, αλλά ότι πρέπει κανείς να προετοιμάζεται, πρέπει να προετοιμάζεται. Δεν υπάρχει όμως πληροφορία. Πρέπει να υπάρχει όμως μία εγρήγορση. Όπως το ΝΑΙ μπορούσε να είχε κάτι, και το ΟΧΙ να είχε κάτι, πρέπει να ληφθούν τα ‘κλασσικά’ σχέδια, όχι κάτι άλλο. Εκ των πραγμάτων όμως επειδή έχουμε και το παρελθόν του 2012, την Τετάρτη, μέρα της ψηφοφορίας πρέπει κάποιος να προσέχει λιγάκι, διότι είχαμε δει εντάσεις κάποιας κλίμακας και τότε. Πρέπει να υπάρχει μία εντονότερη περιφρούρηση της Βουλής για να μην υπάρξουν στιγμές όπως εκείνες στην ψήφιση των προηγούμενων μνημονίων. Και βλέπονται και κάνοντας, αν εμφανιστεί κάτι θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε. Κάγκελα πάντως δεν πρόκειται να μπουν ξανά παρότι κάποιοι το ζητούν έντονα. Έχει πλάκα, που το ζητάνε. Υπάρχει και ένα έντονο κλίμα πόλωσης στο διαδίκτυο από κάποιους που είχαν ζυμωθεί με κάποιο τρόπο και είναι ίσως φυσικό να αντιδρούν τόσο έντονα».

Μια ενδεχόμενη κλιμάκωση     

Άλλο στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου επιβεβαίωσε επίσης, τα έκτακτα μέτρα που λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. για την προστασία της Βουλής και των μελών του Κοινοβουλίου και προσέθεσε ότι μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της δράσης αντιεξουσιαστών σε συνδυασμό με μια τεχνητή ένταση στις φυλακές ή τα κέντρα κράτησης μπορούν να προκαλέσουν στην πρωτεύουσα συνθήκες παρόμοιες με εκείνες του Δεκεμβρίου 2008.

Τον «χορό» άνοιξαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΔΕΔΥ, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

Τον χορό των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας άνοιξαν χθες το βράδυ ΑΝΤΑΡΣΥΑ καιΑΔΕΔΥ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ (στην κινητοποίηση πήραν μέρος 700 - 800 άτομα), κατά τη διάρκεια της οποίας κάποιοι έκαψαν σημειολογικά ένα πανό του κυβερνώντος κόμματος.
Μαζικοποίηση και αύξηση  των διαδηλώσεων περιμένει η ΕΛ.ΑΣ. κυρίως αύριο Τετάρτη, ημέρα ψήφισης στη Βουλή των μέτρων που προαπαιτούνται για τη δρομολόγηση του 3ου Μνημονίου.
Σημαντικός αριθμός αστυνομικών διατίθενται για τη φύλαξη στόχων (κυβερνητικών κτιρίων, διπλωματικών αποστολών, εταιρειών ξένων συμφερόντων), ενώ στελέχη της Ασφάλειας έχουν σχηματίσει κλοιό γύρω από δραστήρια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Ενεργό ρόλο στο σχεδιασμό της ΕΛ.ΑΣ. έχει και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, υπό τον φόβο μιας τρομοκρατικής επίθεσης με στόχο την περαιτέρω κοινωνική και πολιτική αποσταθεροποίηση, θέμα που συζητήθηκε αναλυτικά κατά τη διάρκεια των χθεσινών συσκέψεων στο μέγαρο της Λ. Κατεχάκη, παρουσία του αρμόδιου υπουργού.

Χθες το βράδυ, ομάδες αναρχικών-αντιεξουσιαστών επρόκειτο να πραγματοποιήσουν ανοικτή συνέλευση στο κτίριο του ΕΜΠ για να καθορίσουν τη δράση τους, ενώ για την Πέμπτη το απόγευμα έχει ήδη προγραμματιστεί μηχανοκίνητη πορεία αναρχικών στο κέντρο της Αθήνας ενάντια στην Ε.Ε.
Την Κυριακή εξάλλου αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρήκαν σε εγκαταλελειμμένο κτίριο επί της οδού Καλλιδρομίου περίπου 25 έτοιμες βόμβες μολότοφ και 15 γκαζάκια, που αρμόδιοι αξιωματικοί πιθανολογούν ότι επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν άμεσα σε εμπρηστικές επιθέσεις και συγκρούσεις κουκουλοφόρων με την Αστυνομία.

 thetoc

 
http://www.politikanet.gr/
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis