Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:44 | 12/09/2018

Την Παρασκευή και το Σάββατο 7 και 8 Σεπτεμβρίου ενόψει των εγκαινίων της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκαν οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων της χώρας μας που με αυτό τον τρόπο θέλησαν να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή λαίλαπα που συνεχίζει να εφαρμόζει με αμείωτους ρυθμούς η κυβέρνηση, στα πλαίσια της επίτευξης των μνημονιακών στόχων. Έντονη ήταν επίσης η αντίδραση του λαού από την παρουσία αξιωματούχων και στρατιωτικών δυνάμεων των Η.Π.Α. που ( με την αμέριστη βοήθεια της κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. ) στόχο έχουν την προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών συμφερόντων στην περιοχή των Βαλκανίων. Μέλη της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών συμμετείχαν και στις δύο συγκεντρώσεις. Δυναμική ήταν η παρουσία της στην συγκέντρωση των ένστολων, στέλνοντας το μήνυμα για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μέτρα για την προστασία του λαού. Τα συνθήματα που ακούστηκαν από το μπλοκ της παράταξης προκάλεσαν την αίσθηση τόσο στους παραβρισκόμενους συναδέλφους, όσο και στους περαστικούς που επικροτούσαν με κάθε ευκαιρία. Στους δρόμους της πόλης αντήχησαν οι φωνές με συνθήματα όπως:

[custom:google-ads]

  • Η ανάπτυξη σας είναι μια απάτη ο λαός την πλήρωσε με τη φωτιά στο Μάτι.

  • Οι πυροσβέστες μαζί με το λαό απάντηση θα δώσουν με αγώνα ταξικό.

  • Αυτή η πολιτική η αντιλαϊκή με οργάνωση κι αγώνα θα ανατραπεί.

Την δεύτερη ημέρα που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων και άλλων φορέων, η αντιπροσωπεία της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών συμπαρατάχθηκε πίσω από το πανό των ταξικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και με κεντρικό σύνθημα « Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων » με τον ίδιο μαχητικό παλμό, τα μέλη της έδωσαν το μήνυμα ότι οι πυροσβέστες ενώνουμε τις γροθιές μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται, στην προσπάθεια οικοδόμηση μιας κοινωνίας που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

   Συναδελφισσες – φοι

Η Ε.Α.Κ.Π. είναι η μόνη δύναμη που με όλες της τις δυνάμεις δίνει ανιδιοτελή και ξεκάθαρο αγώνα, για την ανάπτυξη ενός μαζικού κινήματος στο χώρο του Π.Σ. Σπάει τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που προσπαθούν να επιβάλλουν οι δυνάμεις του κυβερνητικού συνδικαλισμού με σκοπό να αποπροσανατολίσουν του εργαζόμενους και να αποδυναμώσουν την ενότητα του κινήματος. Μπαίνει μπροστάρης στην εκδήλωση αλληλεγγύης με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τον λαό της χώρας μας γενικότερα, γιατί μόνο έτσι μπορεί να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανατροπή των αντιλαϊκών επιλογών. Η αποδοχή των θέσεων της Ε.Α.Κ.Π. δίνει δυνατότητες ανάτασης του συνδικαλιστικού κινήματος. Άλλωστε η απόφαση των 73 συναδέλφων που με θάρρος αγκάλιασαν την παράταξη και στήριξαν με τη συμμετοχή τους το ψηφοδέλτιό της στα υπηρεσιακά συμβούλια, δείχνουν σημάδια ανάκαμψης που θεωρούμε ότι θα αποτελέσουν την μαγιά για την επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Για την Ε.Α.Κ.Π.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis