Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 30/01/2021

Το Προεδρείο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις προκειμένου να κατατεθούν οι αντιρρήσεις μας και να μεταφερθεί η αγωνία των 10.000 μελών μας, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και τη στελέχωση της νέας Υπηρεσίας για τη φύλαξη των Πανεπιστημίων, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. ΣΥΡΙΓΟ Άγγελο.

        Καταστήσαμε σαφές στον κ. Υπουργό ότι οι ανησυχίες μας δεν είναι συντεχνιακού χαρακτήρα, όπως κάποιοι άλλοι θέλουν να τις παρουσιάζουν…

Για το λόγο αυτό από πλευράς μας στηλιτεύσαμε μεθοδεύσεις και πρακτικές, οι οποίες μας βρίσκουν παντελώς αντίθετους και κινούνται σε διαφορετικά μήκη κύματος από τις διαχρονικές – πάγιες προτάσεις του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

        Συγκεκριμένα οι θέσεις και οι αντιρρήσεις μας έχουν ως εξής:

  • ΝΑΙ στη φύλαξη – προστασία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων τα οποία αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού.
  • ΟΧΙ στην ανάθεση και αρμοδιότητα φύλαξης στην ΕΛ.ΑΣ.
  • Υπάρχει άραγε μια έμμεση παραδοχή ότι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου (Ν. 4623/2019 άρθρο 64 παρ. 3) είναι κάτι που απέτυχε στην πράξη και τώρα είναι επιβεβλημένη η εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. σε θέματα καθημερινότητας και μικροασφάλειας των χώρων των Α.Ε.Ι.;
  • Ερωτούμε αν η ήδη υπάρχουσα ΕΛ.ΑΣ. θεωρείται από τους συντάκτες του Σ/Ν εμμέσως ακατάλληλη ώστε να επιβάλει την ευνομία εφόσον κληθεί.
  • Εφοδιάστηκαν ποτέ οι αστυνομικές δυνάμεις με τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία και δόθηκαν ποτέ οι κατάλληλες εντολές ή μήπως πάντα δρούσαν με ερμαφρόδιτες άνωθεν εντολές;
  • Πως γίνεται λόγος στο κείμενο της διαβούλευσης για άοπλους (;;) ανακριτικούς (;;) υπαλλήλους Ειδικούς Φρουρούς τη στιγμή που οι σπουδαστές της Παραγωγικής Σχολής Αστυφυλάκων φοιτούν για τουλάχιστον 3 έτη ώστε να αποφοιτήσουν ως ανακριτικοί υπάλληλοι Αστυφύλακες !!
  • Σε τυχόν επιχειρούμενη έκνομη ενέργεια εναντίον του νέου αυτού Σώματος, η οποία θα υπερβαίνει τις δυνατότητές τους (μια ενδεχόμενη επίθεση με μολότοφ, μαχαίρι ή από μεγάλο αριθμό ατόμων κ.λ.π.), δεν θα κληθούν να επέμβουν οι ίδιες Υπηρεσίες που υπάρχουν και σήμερα; (διμοιρίες ΜΑΤ- Ασφάλεια- ΔΙΑΣ- ΟΠΚΕ- ΔΡΑΣΗ – Α.Δ. κλπ). Οι τελευταίες δυνάμεις θα οπλοφορούν ή μήπως θα είναι και αυτές άοπλες;
  • Οι νεοπροσληφθέντες θα εγείρουν τα πλήρη εργασιακά δικαιώματα των νεοπρασλαμβανομένων Ειδικών Φρουρών (συνυπηρέτησης, υπηρεσίες γραφείου, τακτικής και έκτακτης μετάθεσης), πράγμα που σημαίνει ότι με μαθηματική ακρίβεια δεν θα βρίσκονται στη θέση για την οποία προορίζονται.
  • Μήπως έχει αποφασίσει η Κυβέρνηση να καταργήσει ή να απαξιώσει εκ του πλαγίου τον υφιστάμενο θεσμό της πρόσληψης μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων; Τι θα απολογηθεί η Κυβέρνηση απέναντι στις οικογένειες των Αστυνομικών όταν σπαταλούν ένα τεράστιο χρηματικό ποσό για να επιτύχουν τα παιδιά τους στις Αστυνομικές Σχολές και οι οποίοι στη συνέχεια καρτερικά αναμένουν να μετατεθούν με αντικειμενικά κριτήρια στον τόπο συμφερόντων τους;

Ο κος Υφυπουργός άριστος γνώστης της Πανεπιστημιακής κοινότητας  συμμερίστηκε τις αγωνίες μας και δεσμεύτηκε ότι θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του το υπόμνημα με τις θέσεις μας που του καταθέσαμε.  

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών διατυμπανίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι τo ζήτημα των Πανεπιστημίων δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με την ΕΛ.ΑΣ. να επωμίζεται μια βραδυφλεγή βόμβα η οποία αργά ή γρήγορα θα σκάσει στα χέρια της και για την οποία θα πρέπει στη συνέχεια να απολογηθεί στην κοινωνία.

 Διαχρονικά, οι εκάστοτε Ηγεσίες «αγωνιούν» και διαβλέπουν μόνο στο σήμερα και στις προσωπικές τους πεποιθήσεις και φιλοδοξίες, δίχως να δύνανται ενδεχομένως  να αντιληφθούν τα προβλήματα που θα προκαλέσουν στον Οργανισμό οι αποφάσεις τους αυτές στο μέλλον. Εμείς όμως θα τις βρούμε μπροστά μας διότι θα είμαστε εδώ και την επόμενη μέρα και για το λόγο αυτό οφείλουμε να επισημάνουμε τις αδικίες και στρεβλώσεις που θα προκληθούν, προτού να είναι αργά.

Πρωταρχικός στόχος όλων οφείλει να είναι η διασφάλιση της έννομης τάξης, η θεσμική θωράκιση των αστυνομικών και η προστασία της ζωής της τιμής και της περιουσίας των πολιτών.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis