Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:38 | 30/08/2019

Την Πέμπτη 29/08/2019, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος ΤΣΑΠΑΡΑΣ και ο Αντιπρόσωπος της Π.Ο.Α.Σ.Υ. Μιχαήλ ΓΙΑΝΝΕΛΟΣ, συναντήθηκαν με τους συναδέλφους συνοδούς αστυνομικών σκύλων στην έδρα της υπηρεσίας τους στο Μαρκόπουλο Αττικής και συζήτησαν τα θέματα που απασχολούν ειδικά την Υπηρεσία τους.

Αρχικά τέθηκε το ζήτημα του απολεσθέντος επιδόματος (των Μ.Α.Τ.) το οποίο ελάμβαναν οι συνοδοί των αστυνομικών σκύλων περιπολίας, όμοια με αυτό της Ε.Κ.Α.Μ., με την ένταξή τους στην Δ.Ε.Α.Δ. Πρόκειται για κάτι το οποίο επανειλημμένα έχει αναδειχθεί από την Ένωσή μας, ζητώντας την επαναφορά τους, στην προτέρα κατάσταση. 

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε το ζήτημα με τις πεζές περιπολίες τις οποίες διενεργούν οι συνοδοί με τους αστυνομικούς σκύλους, κυρίως ο τρόπος με τον οποίον αυτές εφαρμόζονται από την έναρξή τους έως και σήμερα. Ειδικότερα με την διάθεση των αστυνομικών σκύλων σε περιπολίες στο κέντρο της πόλης των Αθηνών. Στην πραγματικότητα πρόκειται για σταθερά σημεία χωρίς να αξιοποιούνται, επί της ουσίας, οι πραγματικές υπηρεσιακές δυνατότητες των αστυνομικών σκύλων περιπολίας.

Η παραπάνω πρακτική, δεν είναι σύμφωνη με τη νέα φιλοσοφία και αποτελεί μία παρωχημένη επιχειρησιακή τακτική που λειτουργεί αντίθετα από την εμφανή ευέλικτη και εν τέλει, αποτελεσματική αστυνόμευση.

Η ανάλωση σε ένα και μόνο σημείο του αστυνομικού σκύλου με το συνοδό του, ελλοχεύει αφενός τον κίνδυνο της στοχοποίησής τους και αφετέρου αποτελεί κατασπατάληση δύναμης διότι αυτή η ομάδα (συνοδός και σκύλος), θα μπορούσε να συνδράμει σε περισσότερα σημεία εντός του ωραρίου εργασίας της και να προσφέρει τα μέγιστα όπου αυτό καταστεί αναγκαίο, πρακτική η οποία εφαρμόζεται σε άλλες ειδικότητες των Αστυνομικών Σκύλων.

Η Ένωσή μας παρακολουθεί το ζήτημα και θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών εργασίας των συνοδών αστυνομικών σκύλων περιπολίας, καθώς και στην δίκαιη διεκδίκηση του απολεσθέντος επιδόματός τους.

                                                                                 Για το Δ.Σ.

                                        -Ο-                                                                                     -Ο-
                                   Πρόεδρος                                                                     Γεν. Γραμματέας

                         ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                 ΤΣΑΠΑΡΑΣ Γεώργιος
                                  6978079503                                                                      6948040159

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis