Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:29 | 03/10/2018

Την Τρίτη 2, Οκτωβρίου 2018, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής κ. Γιώργος ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ μαζί με τους αντιπροσώπους στην Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Κωνσταντίνο ΓΡΥΠΩΝΗΣΙΩΤΗ, κ. Δημήτριο ΚΑΣΙΜΑΤΗ και κ. Γεώργιο ΤΣΑΠΑΡΑ επισκέφτηκαν τον Δ/ντη της Δ/νσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Ταξίαρχο κ. Χρήστο ΚΟΤΛΙΔΑ προκειμένου να διαβιβαστούν προβλήματα και ελλείψεις που έχουν διαπιστωθεί στην εν λόγω Διεύθυνση.

Επιγραμματικά, τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν:

1) Την διακοπή του επιδόματος ειδικών συνθηκών που λάμβαναν οι υπηρετούντες στην Ε.Κ.Α.Μ. και συνοδών σκύλων περιπολίας και πότε αυτό θα αποκατασταθεί.
2) Την ενίσχυση της Δ.Ε.Α.Δ. με 20 τουλάχιστον αστυνομικούς για την φύλαξη του στρατοπέδου και την αποδέσμευση των διαθέσεων από άλλες Διευθύνσεις.
3) Tην ορθή οργάνωση του επιτελείου, των Υποδιευθύνσεων και των τμημάτων και την ενίσχυση τους με ανάλογο διοικητικό προσωπικό καθώς εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού επιφορτίζονται με διοικητικές και γραμματειακές εργασίες μάχιμο προσωπικό (δαπάνες, επιτροπές) πέραν των ειδικώς καθορισμένων επιχειρησιακών τους καθηκόντων (Πυροτεχνουργοί, συνοδοί ΣΚΥΛΩΝ κτλ)
4) Ελλείψεις στην εγκατάσταση που χρήζουν περαιτέρω βελτίωσης (πχ παροχή πόσιμου νερού που μέχρι τώρα δεν έχει επιτευχθεί), απολυμάνσεις κτλ.
5) Την οργάνωση του γραφείου κινήσεως και την ενίσχυση του με προσωπικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο εργασίας (δαπάνες επισκευής -συντήρησης οχημάτων) και τις ανάγκες που υπάρχουν στην εν λόγω Δ/νση εξαιτίας την απομακρυσμένης θέσης και της χρήσης μεγάλου όγκου οχημάτων.
6) Την δημιουργία λέσχης -κυλικείου για τις ανάγκες του προσωπικού.
7) Την ανάγκη για προμήθεια ελαστικών αυτοκινήτων καθώς τα περισσότερα συντηρούνται με επιβάρυνση του προσωπικού.
8) Την ανάγκη συντήρησης του Επιχειρησιακού εξοπλισμού των Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων περιπολίας (PATROL) σε συνεργασία με την Δ.Α.Ε.Α..

https://www.eaynaa.gr/images/anakoinoseis-pics/Episkepsi-DEAD-2018-2.jpg

Ο κ. Ταξίαρχος από την μεριά του μας εξήγησε ότι προσπαθεί με τους υπάρχοντες οικονομικούς πόρους και με το μειωμένο προσωπικό που διαθέτει να κάνει ότι μπορεί προκειμένου να επιλύσει τα διάφορα προβλήματα που απασχολούν την Δ/νση του.

Η οικονομική δυσπραγία και η λειψανδρία αποτελούν βασικό πρόβλημα στην επίλυση πολλών ζητημάτων. Ειδικότερα για τα ανωτέρω ζητήματα απάντησε:
1) Για το θέμα του επιδόματος ειδικών συνθηκών που λάμβανε η ΕΚΑΜ ,μας ανέφερε ότι το έχει μεταφέρει και αυτός στην φυσική και πολιτική ηγεσία και ότι υπάρχει διάθεση να επιλυθεί , χωρίς να γνωρίζει και αυτός χρονικά πότε.
2) Για την οργάνωση και την λειτουργία του επιτελείου αναγνώρισε ότι θα μπορούσε να βελτιωθεί η κατάσταση αν υπήρχε ενίσχυση της Δ/νσης με προσωπικό (Αξιωματικούς και κατώτερους).
3) Για την παροχή πόσιμου νερού μας επισήμανε ότι το κόστος δημιουργίας εγκατάστασης από το δίκτυο είναι μεγάλο και δεν δύναται αυτή τη στιγμή να πραγματοποιηθεί.
4) Για το γραφείο κίνησης μας επισήμανε ότι λειτουργεί υποτυπωδώς και ότι απαιτείται για αυτό ενίσχυση του με κατάλληλο προσωπικό.

https://www.eaynaa.gr/images/anakoinoseis-pics/Episkepsi-DEAD-2018.jpg
Επίσης μας δήλωσε ότι γίνονται εργασίες επέκτασης του σκοπευτηρίου και ότι θα δημιουργηθεί σύγχρονο κυλικείο μετά το πέρας των εργασιών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του προσωπικού.

Ακόμη μας τόνισε οι ανάγκες για προσωπικό τόσο στο επιτελείο όσο και για την φρουρά φύλαξης των εγκαταστάσεων είναι επιτακτικές έτσι ώστε να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί που διατίθενται από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις ( Νοτιοανατολική Αττική και Δ.Α.Ε.Α.).

Αναφορά έγινε και στην καθετοποίηση διαχείριση όλων των υπαρχόντων χωρών της εγκατάστασης μόνο από την ΔΕΑΔ.

Τόνισε κλείνοντας ότι κάνει ότι μπορεί με τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να υποστηρίξει τις στεγαζόμενες υπηρεσίες.

Εμείς από την πλευρά μας τονίσαμε την ανάγκη για καλύτερες υγειονομικές συνθήκες και υποστήριξη του προσωπικού και των υπηρεσιών.

Τέλος επισκεφτήκαμε τις υπηρεσίες που εδρεύουν στην Διεύθυνση Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, Ε.Κ.Α.Μ., Τ.Ε.Ε.Μ., συνοδοί σκύλων περιπολίας, DRONES και ΔΙ.ΑΣ. Ν/Α Αττικής.

Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα των υπηρεσιών που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια μας διεκδικώντας μαχητικά και ουσιαστικά την εξεύρεση λύσεων, θωρακίζοντας παράλληλα τα δικαιώματα των αστυνομικών.

                                                                                          Για το Δ.Σ.

 

-O-

Πρόεδρος

ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος

6978079503

-O-

Γεν. Γραμματέας

ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

6977665820

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis