Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:27 | 11/10/2019

Πολλάκις έχουμε επισημάνει ότι ως συνδικαλιστές δεν είναι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας να αξιολογούμε την οποιαδήποτε αστυνομική επιχειρησιακή δράση.

Το μέλημα μας και η αγωνία μας είναι ο κάθε αστυνομικός που βγαίνει στον δρόμο να εργάζεται σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον.

Σε συνθήκες που θα του εξασφαλίσουν τη δυνατότητα να επιστρέψει στην οικία του και στα μέλη της οικογένειας του αρτιμελής και υγιής.

Δυστυχώς, όμως, οι σχεδόν καθημερινοί τραυματισμοί των αστυνομικών συνεχίζονται στην προσπάθεια τους να εκτελέσουν τη διατεταγμένη υπηρεσία τους και να αντιμετωπίσουν τις ορδές των μπαχαλάκηδων και των κάθε λογής παραβατικών ατόμων.

Μόλις πριν λίγες ώρες, ένας ακόμη συνάδελφος βρέθηκε στο νοσοκομείο μετά από μία ακόμη καταδρομική επίθεση με βόμβες μολότοφ, πέτρες και μπουκάλια.

Φρονώ επομένως ότι μετά από μία αστυνομική δράση θα πρέπει να γίνεται η αποτίμηση της.

Οι οποιοσδήποτε επισημάνσεις, οι παραλήψεις, οι τυχόν λάθος εκτιμήσεις στις δοθείσες διαταγές ίσως αναδείξουν την αναγκαιότητα για την αλλαγή του τρόπου δράσης και αντιμετώπισης από το πιο απλό περιστατικό έως και την πιο πολύπλοκη, δύσκολη και επικίνδυνη δράση.

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη και οι παγιωμένες και παρωχημένες διαταγές, που ανακυκλώνονται με διαφορετική ημερομηνία και με διαφορετικά ονόματα των επικεφαλής και των υφιστάμενων αστυνομικών, πρέπει να σταματήσουν.

Αναθεωρήστε λοιπόν τα σχέδια δράσης και αντιμετώπισης της εγκληματικότητας.

Οι ημέρες που έρχονται διαφαίνονται ως δύσκολες και κρίσιμες.

Αποφασίστε και διατάξετε στοχευμένα και ουσιαστικά μέτρα τάξης και ασφάλειας.

Επικοινωνιακά βαρυσήμαντες δηλώσεις δεν επιλύουν τα πολλά και σοβαρά προβλήματα, ούτε κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Η πραγματικότητα και η καθημερινότητα δεν επικαλύπτονται με επίπλαστες υποσχέσεις, αναμονές και προσδοκίες.

Άρθρο του Κανέλλου Νικολάου
Γ.Γ. της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής της ΕΛ.ΑΣ.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis