"Η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με σκληρούς νόμους"

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗ
"Η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με σκληρούς νόμους"

Με αφορμή την τρέχουσα διαβούλευση για τον νέο Ποινικό Κώδικα, ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιώργος Καλλιακμάνης, μέσω ανάρτησης του στο fb επισήμανε τα εξής:

"Με την αναθεώρηση του Ποινικού Κώδικα και τις προωθούμενες αλλαγές, ενθαρρύνετε το έγκλημα.

Μεταξύ των αλλαγών είναι η μείωση των ποινών για αυτούς που κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν βόμβες μολότοφ.

Κύρια αλλαγή είναι ότι, η κατασκευή και η χρήση της βόμβας μολότοφ απο κακούργημα, μετατρέπεται σε πλημμέλημα.

Η βόμβα μολότοφ δεν είναι παιδικό, παιχνίδι ούτε μέσο εκτόνωσης της επιθετικότητας κάποιον απέναντί σε αστυνομικούς, πολίτες και την περιουσία του κόσμου. Αντιθέτως είναι ισχυρή βόμβα που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλές μάχες κατά το παρελθόν για την αναχαίτιση των αρμάτων.

Η πρόθεση εκείνου που χρησιμοποιεί μία βόμβα μολότοφ απέναντι σε αστυνομικό ή πολίτη, είναι ανθρωποκτόνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις αστυνομικού προσωπικού - Αλλαγές σε διατάξεις του Π.Δ. 100/2003

Δεν είναι λοιπόν δυνατόν ο νομοθέτης, την ανθρωποκτόνο πρόθεση, με λίγα λόγια, να την αποποινικοποιεί, εν μέρει, με αυτόν τον τρόπο και να δυσχεραίνει το έργο της αστυνομίας.

Τέτοιες πράξεις δεν προωθούν την πάταξη της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της εγκληματικής πρόθεσης, αντιθέτως ενισχύουν τις συμπεριφορές των γνωστών άγνωστων κάθε είδους αντιεξουσιαστών – μπαχαλάκηδων, καθιστώντας τον Έλληνα αστυνομικό ευάλωτο στόχο και αναλώσιμο υλικό.

Πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό πως η εγκληματικότητα αντιμετωπίζεται με σκληρούς νόμους, οι οποίοι όμως θα λειτουργούν αποτρεπτικά και όχι με άφεση αμαρτιών.

Στο ίδιο σχέδιο προβλέπεται και η μείωση των ποινών για την σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από 10 χρόνια φυλάκισης σε πέντε.

Μετά απ' αυτό κάποιοι θα συνεχίσουν να διερωτώνται γιατί η εγκληματικότητα αυξάνεται ρίχνοντας την ευθύνη για άλλη μια φορά στην Ελληνική Αστυνομία."