Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:28 | 08/07/2015

Το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίνει την καταβολή ειδικής εκλογικής αποζημίωσης για την παροχή έκτακτης εργασίας, στα πλαίσια της διενέργειας του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, σε:

α. επτά χιλιάδες διακόσιους τριάντα έξι (7.236) εν ενεργεία Αξιωματικούς, Ανθυπασπιστές, Υπαξιωματικούς , Λιμενοφύλακες καθώς και τους Δόκιμους Αξιωματικούς - Υπαξιωματικούς - Λιμενοφύλακες του Λιμενικού Σώματος -Ελληνικής Ακτοφυλακής και δέκα έξι (16) πολιτικούς υπαλλήλους της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου και της Υπηρεσίας Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου στο Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, οι οποίοι Λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση εκατόν σαράντα (140,00) ΕΥΡΩ και η δαπάνη θα βαρύνει τις πιστώσεις του Ειδικού Φορέα 41-140 «Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή» , ΚΑΕ 5262 , του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Δεν λαμβάνουν την ειδική εκλογική αποζημίωση όσοι δεν παρέχουν σχετικές υπηρεσίες και ειδικότερα: α.όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό ευρίσκονται σε κατάσταση τέτοια, ένεκα της οποίας δεν εκτελούν ή απαγορεύεται να εκτελούν υπηρεσία.

β. όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό είναι τοποθετημένοι ή υπηρετούν με απόσπαση ή εκπαιδεύονται στο εξωτερικό.

γ. όσοι από το ένστολο και το πολιτικό προσωπικό βρίσκονται σε οποιαδήποτε άδεια , πλην αυτής που θα χορηγηθεί για την άσκηση εκλογικού δικαιώματος, της προβλεπόμενης ειδικής άδειας αιμοδοσίας και της συνδικαλιστικής άδειας. δ.οι ευρισκόμενοι σε κατάσταση "οίκοι νοσηλείας" και νοσηλευόμενοι σε νοσοκομεία.

ε.για όσους εκ των ανωτέρω δικαιούχων θα υπάρξει κώλυμα κατά την περίοδο διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, για οποιονδήποτε λόγο, το επίδομα θα περικόπτεται ανάλογα με τις ημέρες κωλύματος.

Ετσι η απόφαση καθορίζει την ειδική εκλογική αποζημίωση για τον καθένα από τους παραπάνω στο ποσό των εξήντα δύο ευρώ (62,00 €).Η εν λόγω αποζημίωση στο προσωπικό των εκλογικών συνεργείων της απόφασης αυτής θα βαρύνει τις πιστώσεις του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και του ΚΑΕ 5262 του Ειδικού Φορέα 41-140 «Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.» (ποσό 455.000,00 €).

Η εν λόγω αποζημίωση υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις καθώς και σε φορολογία εισοδήματος

www.dikaiologitika.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis