Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:03 | 02/12/2016

Σε νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις θα μετακομίσει η Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔιΔΑΠ) της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας κεντρικός πληροφοριακός κόμβος (information hub). 

Η επίλεκτη υπηρεσία, που αποτελεί την Κεντρική Αρχή Πληροφοριών για την αντιμετώπιση κάθε μορφής εγκληματικότητας και ιδίως του Οργανωμένου Εγκλήματος και της Τρομοκρατίας, αναμένεται να αποκτήσει κτιριακή αυτάρκεια. Πλην της Αντιτρομοκρατικής, πρόκειται για υπηρεσία που διαχειρίζεται επισυνδέσεις σε τηλεφωνικούς αριθμούς, έπειτα από εισαγγελική άρση απορρήτου, τον λεγόμενο «κοριό» της ΕΛ.ΑΣ. - όπως έχει επικρατήσει να λέγεται.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., ο βασικός λόγος που μετακομίζει η ΔΙΔΑΠ είναι η δημιουργία του Κέντρου Πληροφοριών, Επιχειρήσεων και Πληροφοριακών Συστημάτων, στο οποίο και θα εγκατασταθεί εξειδικευμένο λογισμικό «διασύνδεσης βάσεων δεδομένων και ανάλυσης πληροφοριών που αφορούν το Οργανωμένο Εγκλημα και την Τρομοκρατία». Είναι η πρώτη φορά που μία κεντρική υπηρεσία της Αστυνομίας δεν θα στεγάζεται είτε στο μέγαρο της ΓΑΔΑ στη Λ. Αλεξάνδρας είτε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη Λ. Κατεχάκη.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων που θα λειτουργήσει στο νέο κτίριο αναμένεται να ενσωματώσει τεχνολογία αιχμής. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., στόχος της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να δημιουργηθεί μία ενιαία υπηρεσία που θα συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες, θα τις αναλύει και θα τις διαμοιράζει στα αρμόδια τμήματα. Οι τεχνικές προδιαγραφές που έχουν τεθεί για το Κέντρο Επιχειρήσεων, το οποίο χρηματοδοτείται κατά 75% από ευρωπαϊκούς πόρους, είναι πολύ υψηλές και αφορούν τη «συγκέντρωση, αξιολόγηση, ταξινόμηση, ανάλυση και διάθεση επεξεργασμένων ή μη πληροφοριών, την κατάδειξη απειλών και σημείων έντονης εγκληματικότητας - crime hotspots».

ethnos.gr

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis