Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:33 | 17/11/2018

Η ΕΛΑΣ προσπαθεί να …διαλύσει τον «Ρουβίκωνα» με κατηγορίες για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος αλλά και με οικονομικούς ελέγχους μελών του! Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα» τους τελευταίους τρεις μήνες διεξάγεται μυστική έρευνα της ΕΛΑΣ  προκειμένου να συνδεθούν τα ηγετικά μέλη των αντιεξουσιαστών, ακτιβιστών, με κινηματικό χώρο των Εξαρχείων  η οποία τον Απρίλιο του 2015 είχε αναγγείλει ότι συγκέντρωσε χρήματα για τα μέλη δύο ενόπλων οργανώσεων (Πυρήνες κι Επαναστατικός Αγώνας). Κάτι που  εμπίπτει στο νόμο περί χρηματοδότησης ενόπλων και ξεπλύματος χρήματος που θεωρείται κακουργηματική πράξη και τιμωρείται με πολυετή  φυλάκιση

[custom:google-ads]

Ο «Ρουβίκωνας»  που   έχει τουλάχιστον 130-150 μέλη, ξεκίνησε την δράση του στις  αρχές του 2015 και συμπληρώνει στα τέσσερα χρόνια της δράσης του περίπου 125 επιδρομές σε κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες, ιδιωτικές   επιχειρήσεις κλπ . Η ΕΛΑΣ συνέταξε περίπου 60 δικογραφίες για την δράση του και προχώρησε σε περισσότερες από 400 προσαγωγές και συλλήψεις μελών του για κατηγορίες όμως πλημμεληματικού χαρακτήρα  που δεν οδηγούν σε προφυλακίσεις των μελών του. 

Η ΕΛ.ΑΣ είχε επιχειρήσει αρκετές φορές να περιορίσει τα μέλη της οργάνωσης των αντιεξουσιαστών με συνεχείς παρακολουθήσεις, καταγραφές τηλεφωνικών συνομιλιών, με χρήση πληροφοριοδοτών, με συνενώσεις δικογραφιών κι εσχάτως με προληπτικές προσαγωγές μελών του. Όμως με πρόσκαιρα και μηδαμινά αποτελέσματα 

Όμως φαίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η ΕΛΑΣ να εντόπισε ένα άλλο σημείο που «έκρινε λόγω…απόγνωσης ότι  μπορεί να πλήξει την οργάνωση. Κι αυτό αφορά  μία ανακοίνωση που είχε αναρτηθεί  στο  διαδίκτυο  στις 23 Απριλίου 2015 από «κινηματικό»  χώρο των Εξαρχείων . Σε αυτή την ανακοίνωση μνημονευόταν  «από τον χρόνο έναρξης της λειτουργίας του ο χώρος μας διαθέτει καφενείο όπου τα έσοδα του πηγαίνουν σε φυλακισμένους και διωκόμενους αγωνιστές. Το καφενείο έχει επίσης παραχωρηθεί δεκάδες φορές σε άλλες ομάδες, συλλογικότητες και δομές για την οικονομική ενίσχυσή τους. Για την συγκέντρωση του ποσού που θα ανακοινώσουμε πιο κάτω χρειάστηκαν 2190 εθελοντικές βάρδιες-συντροφικά μεροκάματα από εκατοντάδες συντρόφους/ισσες, δηλαδή 32.850 εργατοώρες. Έτσι συγκεντρώθηκε συνολικό ποσό: 141.305 ευρώ Για ιατρικά έξοδα συντρόφων κ.α.: 5.600 ευρώ. Προς το ταμείο αλληλεγγύης: 3.505 ευρώ Για την υπόθεση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς   μέλη και κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση: 35.561 ευρώ. Για την υπόθεση Επαναστατικού Αγώνα μέλη και κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση: 10.090 ευρώ».

Η αναφορά αυτή θεωρήθηκε εκ των υστέρων από την ΕΛΑΣ -και λόγω εξάντλησης άλλων μεθόδων – «ευκαιρία» για να ασκηθούν διώξεις σε αντιεξουσιαστές που   μπορεί να είναι  και μέλη του «Ρουβίκωνα»  για κακουργηματικές πράξεις και πιθανές προφυλακίσεις . Κάτι που θεωρήθηκε ότι μπορούσε  να οδηγήσει στην   αδρανοποίηση τους.  Έτσι λοιπόν  άρχισε σε συνεννόηση και με δικαστικούς   λειτουργούς έρευνα για να στοιχειοθετηθεί σχέση του κινηματικού χώρου των Εξαρχείων που έκανε την δωρεά με μέλη του «Ρουβίκωνα». Με κύριο ενδιαφέρον να συγκεντρωθούν παλιότερες ανακοινώσεις μελών της επονομαζόμενης πολιτοφυλακής των Εξαρχείων και να βρεθεί αν μέλη του Ρουβίκωνα έδιναν παρών στο συγκεκριμένο «στέκι» των Εξαρχείων. Με πενιχρά όμως αποτελέσματα. Παράλληλα υπήρξε έρευνα για να ελεγχθούν οι οικονομικές συναλλαγές μελών της οργάνωσης, από τους οποίους οι περισσότεροι δηλώνουν άνεργοι και με μηδαμινά εισοδήματα.

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Πηγή:  tovima.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis