Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 05/01/2015

 

Οι θηλυκές τρομοκρατικές «μετεγγραφές» του Επαναστατικού Αγώνα, της ΟΛΑ και των Πυρήνων έχουν εμφανιστεί σε αρκετές τρομοκρατικές επιθέσεις και ένοπλες «απαλλοτριώσεις» από υποκαταστήματα Τραπεζών. Μία από τις παραπάνω φαίνεται να είναι αυτή που από το καλοκαίρι του 2014 έγινε το alter ego του Χριστόδουλου Ξηρού.

Είναι «καθαρή», αφού δεν πρέπει να έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές, αλλά από το μεσημέρι του Σαββάτου έγιναν γνωστά τα πραγματικά στοιχεία ταυτότητας της και ο τόπος καταγωγής της στην Κορινθία. Σύμφωνα με στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, η παρουσιαζόμενη ως «Ελένη Μελάνη του Ιωάννη και της Σταυρούλας», βρίσκεται στην Αθήνα και με αυτά τα στοιχεία έχει νοικιάσει και άλλες οικίες και γκαράζ των πρωταγωνιστικών στελεχών της νεοτρομοκρατίας.
 
Άρωμα ...γυναίκας
 
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προβαίνουν σε έναν αγώνα δρόμου για την αξιοποίηση πληροφοριών, που εμφανίζουν τη συγκεκριμένη γυναίκα ως ενοικιάστρια κατοικιών, γκαράζ ακόμη και οχημάτων, επιχειρώντας να εντοπίσουν και άλλους χώρους αποθήκευσης οπλισμού ή οχημάτων.
 
Οι άλλες γυναικείες τρομοκρατικές παρουσίες, ενδεχομένως και κοινές, αφορούν την πρόσφατη επίθεση της ΟΛΑ στην πρεσβεία του Ισραήλ, όπου μία γυναίκα φαίνεται να βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του κλειστού φορτηγού που προσέγγισε στην οδό Λαζάρου Σώχου, όπως και στην επίθεση της ίδιας οργάνωσης στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού. Άλλη αξιοπρόσεκτη θηλυκή παρουσία είναι αυτή της «λησταρχίνας των Σπετσών» ή της γυναίκας «καμικάζι» του Επαναστατικού Αγώνα. 
 
Μετά τη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου τον περασμένο Οκτώβριο στον Βύρωνα, τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, αναζητούσαν τη θηλυκή «μετεγγραφή» του Επαναστατικού Αγώνα, με «λευκά» χαρακτηριστικά μητρώου σαν αυτά του 32χρονου συλληφθέντα.
 
Η παρουσία της έχει εντοπιστεί στη ληστεία της «μικτή» ομάδας ποινικών και τρομοκρατών στις Σπέτσες το 2012, ενώ μία γυναίκα με «ίδια χαρακτηριστικά» είχε κάνει την εμφάνισή της στην επίθεση εναντίον των γραφείων της Ν.Δ.
 
Είχε μπει στην Τράπεζα μαζί με τους τρεις ένοπλους συνεργούς της, έχοντας τον ρόλο της «πελάτισσας» και εκείνης που παρατηρούσε την τυχόν εμφάνιση αστυνομικών. Μία γυναίκα με «ίδια χαρακτηριστικά» είχε κάνει την εμφάνισή της στην επίθεση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», εναντίον των γραφείων της Ν.Δ στις 14 Ιανουαρίου 2013. Φαίνεται να ήταν οδηγός στο αυτοκίνητο με το οποίο είχαν διαφύγει τα μέλη της οργάνωσης από τη Λ. Αμφιθέας, ενώ μάρτυρες την είχαν δει να αποβιβάζεται από το αυτοκίνητο στο οικόπεδο, όπου το πυρπόλησαν.
 
Στη ληστεία των Σπετσών, με την πρόσκαιρη ομηρία υπαλλήλων υπάρχουν σημαντικά στοιχεία και ενδείξεις πως συμμετείχε και ο Αντώνης Σταμπούλος ως «τουρίστας-παραθεριστής».
 
Η… καμικάζι της Καλλιφρονά
 
Σε ένα από τα δύο κράνη που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της οδού Καλλιφρονά 13 στην Κυψέλη, το οποίο διαχειριζόταν ο Αντώνης Σταμπούλος, εντοπίστηκε μείγμα γενετικού υλικού, από το οποίο προκύπτουν ενδείξεις ότι ένα μέρος του ανήκει σε γυναίκα. Τα στελέχη του εργαστηρίου DNA της ΕΛ.ΑΣ. επεδίωκαν τον πλήρη διαχωρισμό και την εξαγωγή της ολοκληρωμένης αποκωδικοποίησης του γενετικού τύπου του ατόμου.
 
Στην περίπτωση που αποκαλυπτόταν πλήρως η γενετική αλυσίδα του ευρήματος, υπήρχε η δυνατότητα ταυτοποίησής του με υπάρχων γενετικό υλικό ή άλλο που θα συλλεγεί σε μελλοντικές έρευνες. «Απλά γνωρίζουμε ότι και σε αυτόν τον χώρο κινήθηκε μία γυναίκα ή απλά έχει φορέσει το συγκεκριμένο κράνος, που βρέθηκε σε έναν χώρο, τον οποίο χρησιμοποιούσαν μέλη του Επαναστατικού Αγώνα», υποστήριζαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..
 
Η «λησταρχίνα» με την πετσέτα
 
Στις Σπέτσες, ήταν πολύ «ορατή» η συνεργασία της ομάδας Μαζιώτη με αυτή των «Ληστών του Διστόμου», Σπύρου Χριστοδούλου, Γιώργου Πετρακάκου, πολύ πιθανόν του Αντώνη Σταμπούλου και μίας γυναίκας όμως, που μπήκε μαζί με τους ένοπλους στο υποκατάστημα της Alpha Bank, στις 16 Ιουλίου 2012.
 
Οι τρεις άνδρες και η γυναίκα μπήκαν στην Τράπεζα, που βρίσκεται στην πολυσύχναστη περιοχή της Ντάπιας, σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από το αστυνομικό τμήμα του νησιού. Οι περισσότεροι από τους δράστες αλλά και η γυναίκα είχαν… πετσέτες στον λαιμό τους!
 
Οι άνδρες ήταν μεταμφιεσμένοι με περούκες, υπογένεια, φορούσαν καπέλα και γυαλιά ηλίου, ενώ η συνεργός τους ρούχα και είδη αμφίεσης που παρέπεμπαν σε τουρίστρια. Με την απειλή πιστολιών άρπαξαν 474.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο, τα ταμεία και το ΑΤΜ. Οι δράστες είχαν προσεγγίσει στην Τράπεζα χρησιμοποιώντας δύο μοτοσικλέτες και είχαν φθάσει στο νησί με φέρι-μποτ από το Πόρτο Χέλι το προηγούμενο απόγευμα.
 
Αμέσως μετά τη ληστεία, έχοντας ως «ασπίδα» δύο γυναίκες υπαλλήλους, φοβούμενοι το ενδεχόμενο ειδοποίησης των αστυνομικών του γειτονικού τμήματος, τράπηκαν σε φυγή. Τις μοτοσυκλέτες τις άφησαν σε παραλιακή περιοχή και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε ταχύπλοο και εξαφανίστηκαν προς την περιοχή Σαλαντί της Αργολίδας όπου πυρπόλησαν το σκάφος. Οι μοτοσυκλέτες ήταν κλεμμένες από την Αργολίδα, ενώ στο σκάφος είχαν αλλοιώσει πολλά χαρακτηριστικά του.
 
Η γυναίκα της Ο.Λ.Α.
 
Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης στα γραφεία της Ν.Δ, είχε δει τους δύο άνδρες να επιχειρούν να πλήξουν το κτίριο με RPG, αλλά στη συνέχεια να πυροβολούν με πολεμικό Καλάσνικοφ. Θεωρήθηκε απόλυτα αξιόπιστος μάρτυρας μετά την προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών, που έκανε λόγο για «αστοχία υλικού». Ο ίδιος μάρτυρας είχε δει τους δράστες να μπαίνουν σε αυτοκίνητο, στη θέση οδηγού του οποίου, βρισκόταν γυναίκα.
 
Αυτή η αναφορά φαίνεται να επιβεβαιώθηκε από κάμερες που κατέγραψαν τις διελεύσεις του αυτοκινήτου κατά τη διαφυγή τους. Δύο ακόμη μάρτυρες επιβεβαιώνουν την πληροφορία, της γυναικείας παρουσίας, όταν το αυτοκίνητο έφθασε στην οδό Φλέμινγκ στο Πλ. Φάληρο. Όπως κατέθεσαν οι δύο μάρτυρες, είδαν από τη θέση του συνοδηγού και το πίσω κάθισμα να κατεβαίνουν δύο άνδρες. Από τη θέση του οδηγού και οι δύο μάρτυρες είναι βέβαιοι ότι βγήκε γυναίκα.
 
Περιγράφουν μάλιστα με λεπτομέρεια πως ο άνδρας που κατέβηκε από το πίσω κάθισμα ήταν αυτός που μαζί με την γυναίκα, έριξαν εύφλεκτο υγρό στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και έβαλαν φωτιά. Νωρίτερα είχαν ανοίξει όλες τις πόρτες του οχήματος, ακόμη και καπό, πορτμπαγκάζ για να «θρέψουν» με οξυγόνο τη φωτιά, προκειμένου να εξαφανίσουν κάθε ίχνος βιολογικού υλικού.
 
 Η… «Άννα» του Ισραήλ
 
Ο επιχειρησιακός πυρήνας με το… «άρωμα» γυναίκας, που είχε δράσει στην παρθενική εμφάνιση της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», της «θυγατρικής» του «Επαναστατικού Αγώνα», σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., στην αποτυχημένη επίθεση με αντιαρματικό RPG και επιτυχημένη με πολεμικό καλάσνικοφ, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, είναι ίδιος με αυτόν της «γαζωματικής» επίθεσης με τουλάχιστον 56 σφαίρες πολεμικών καλάσνικοφ στην Πρεσβεία του Ισραήλ στο Π. Ψυχικό.
 
Αυτόπτες μάρτυρες, ξεχωριστά ο καθένας, αναφέρουν πως στη θέση οδηγού οχήματος, πιθανόν κλειστό φορτηγάκι ή SUV, καθόταν άτομο, που τα χαρακτηριστικά του ήταν γυναικεία. Το συγκεκριμένο όχημα κινήθηκε με την όπισθεν, στην οδό Λαζάρου Σώχου έως την συμβολή της με τον παράδρομο της Λ. Κηφισίας. Από το ίδιο όχημα φαίνεται να βγήκαν οι δύο «πολυβολητές» της πρεσβείας του Ισραήλ, ενώ 1-2 ακόμη άτομα, που πιθανόν επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, φαίνεται να αποτελούσαν την ομάδα υποστήριξης του εκτελεστικού πυρήνα της ενέργειας.
 
thetoc.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis