Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 07/07/2018

Μεταχειρισμένο αποβατικό σκάφος για τους Έλληνες Πεζοναύτες της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών ζητά το ελληνικό Πεντάγωνο από τα αμερικανικά αποθέματα.

Η Ελλάδα επιχειρεί από τα αποβατικά σκάφη της Νορμανδίας να μεταπηδήσει σε πιο σύγχρονα αφού τα αποβατικά πλοιάρια (ΑΒΑΚ) αισίως έχουν ξεπεράσει τα 60 και πλέον χρόνια ζωής.

[custom:google-ads]

Ρεπορτάζ του Hellasjournal αναφέρει πως η Ελλάδα με έγγραφο (LOR) προς τις Ηνωμένες Πολιτείες ζητά νέο αποβατικό σκάφος ανάμεσα σε άλλα οπλικά συστήματα.

Στο Ελληνικό Πεντάγωνο αναμένουν την απάντηση και γι’ αυτό το οπλικό σύστημα καθώς το θεωρούν άκρως σημαντικό καθώς η Ελληνική ακτογραμμή στο ανατολικό Αιγαίο είναι πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων.

 

Τι άλλο ζητήσαμε από τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο μακρύς κατάλογος που έφτασε στις ΗΠΑ εκτός των αποβατικών σκαφών περιλαμβάνει και πάρα πολλά ανταλλακτικά που αφορούν σχεδόν τα πάντα με ό,τι έχει στο οπλοστάσιό της η χώρα μας.

Έτσι επειδή ακριβώς οι ΗΠΑ αποσύρουν πολλά οπλικά συστήματα, όχι γιατί δεν είναι αξιόπιστα ή ότι είναι πλέον παρωχημένα, αλλά επειδή μπορεί να τα αντικαθιστά με νέο υλικό, η χώρα μας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις όποιες καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Στο σχετικό έγγραφο γίνονται ερωτήσεις για ανταλλακτικά που αφορούν ελικόπτερα της Αεροπορίας Στρατού, για μεταγωγικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας αλλά και ερωτήσεις για πλοία για τα οποία τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν ήθελαν να πουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Τέλος, σε μια προσέγγιση που έγινε για παραχώρηση ελικοπτέρων τύπου Black Hawk, ένα από τα κορυφαία ελικόπτερα σε παγκόσμιο επίπεδο, οι Έλληνες επιθεωρητές που είδαν αυτό το υλικό το έχουν απορρίψει καθώς πρόκειται για πτητικά μέσα που έχουν χρησιμοποιηθεί πάρα πολλές ώρες από τις ειδικές δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών και η όποια συντήρησή τους θεωρήθηκε άκρως απαγορευτική.

Πηγή:  newpost.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis