Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:59 | 23/03/2018

Βίντεο που αποτυπώνει τον πολύωρο έλεγχο των κινητών των δύο ελλήνων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη, περιμένουν -σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» - να παραλάβουν οι ελληνικές αρχές για να τεκμηριωθεί ότι «ουδέν μεμπτόν εντοπίσθηκε στις συσκευές των Ελλήνων αξιωματικών». 

 
[custom:google-ads]


Κι αυτό πάρα τις αναφορές τουρκικών ΜΜΕ που πρόσκεινται στο καθεστώς Ερντογάν ότι τάχα στα δύο προσωπικά κινητά και στο υπηρεσιακό που είχαν μαζί τους βρέθηκαν «σχεδιαγράμματα στρατοπέδων».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στον έλεγχο των κινητών παραβρέθηκε, όπως προβλέπεται και από τη διεθνή νομοθεσία, έλληνας εμπειρογνώμονας που είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια και από το ειδικό Τμήμα Εξέτασης Ψηφιακών Πειστηρίων. 

Οπως προκύπτει από άλλες πηγές η όλη διαδικασία που ακολούθησαν οι τουρκικές αρχές ήταν νομότυπη και υπήρξε συνεχής βιντεοσκόπηση του ελέγχου των τριών κινητών, για να μην υπάρξει καμιά σχετική αμφισβήτηση. 

Ακόμη υπάρχουν αναφορές ότι ο έλεγχος των κινητών από τους Τούρκους έγινε το τελευταίο 48ωρο σε δύο φάσεις, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια παράτυπη ενέργεια και να δίνεται εικόνα ότι «όλα έγιναν σχεδόν κανονικά, ότι τίποτα δεν βρέθηκε και θα υπάρξει το τεκμήριο και η πλήρης επαλήθευση από το βίντεο».

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis