Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:19 | 20/10/2019

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ 

Τον προστάτη της μεγαλομάρτυρα άγιο Αρτέμιο τίμησε εχτές το απόγευμα η Ελληνική Αστυνομία στην Αθήνα στον κεντρικό ναό της των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους.

Του πανηγυρικού εσπερινού προεξήρχε ο επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός και συγχοροστάτησε ο μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος, ενώ ήταν πλαισιούμενοι από τον Διευθυντή της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Κιούλο και πλειάδας κληρικών της αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμά του, ο εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, επίσκοπος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του τιμωμένου αγίου, λέγοντας πως «ο άγιος Αρτέμιος που υπήρξε μια σπουδαία μορφή για την εκκλησία μας είναι ο προστάτης και ο καθοδηγητής του σώματός σας».

Πρόσθεσε ακόμη πως «δοκιμάστηκε, βασανίστηκε μας δίδαξε μέσα από το βίο του τι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας και στο τέλος αποκεφαλίστηκε, αλλά δεν σταμάτησε να αγαπά το Χριστό, όπως κάνει και το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Κλείνοντας ο κ. Δαμασκηνός, αφού μετέφερε προς όλους τις ευχές και την αγάπη του αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, επαίνεσε τους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας για την τεράστια προσφορά τους στην πατρίδα και στην κοινωνία.

Στη συνέχεια προεξάρχοντος του μητροπολίτη Σάμου κ. Ευσεβίου ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση του αγίου Αρτεμίου πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ η μπάντα του Σώματος συνόδευε υπό τους ήχους της την ιερά λιτανεία και μαζί με το άγημα της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Να αναφερθεί ότι τους ψαλμούς της εορτής απέδωσαν θαυμάσια βυζαντινοί χοροί αποτελούμενοι από αστυνομικούς, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Θανάση Τσαρούχα και του κ. Γρηγόρη Καλαφάτη.

Ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Ταξίαρχος π. Νεκτάριος Κιούλος ευχαρίστησε θερμά τους δυο αρχιερείς για την παρουσία τους.

Στις ακολουθίες παρέστησαν ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριος Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Υπαρχηγός κ. Ανδρέας Δασκαλάκης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, καθώς και πλήθος κόσμου.

orthodoxia.info

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis