Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:01 | 19/08/2018

Μία περίεργη υπόθεση με πρωταγωνιστές δύο παράτυπους μετανάστες, έναν Ρουμάνο οδηγό φορτηγού και μία… θωρακισμένη Mercedes διαδραματίστηκε την περασμένη Δευτέρα, και είναι ενδεικτική των μεθόδων που ακολουθούν οι επιτήδειοι για να φυγαδεύσουν μετανάστες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όλα ξεκίνησαν όταν πριν από μερικούς μήνες Έλληνας επιχειρηματίας παρήγγειλε για τη δική του ασφάλεια ένα θωρακισμένο αυτοκίνητο μάρκας Mercedes, αξίας περίπου 500.000 ευρώ. Η νταλίκα που μετέφερε το όχημα (χωρίς άλλα οχήματα) έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας μέσω Ιταλίας την περασμένη Δευτέρα.  Το μεσημέρι της ίδιας μέρας η νταλίκα προσήλθε σε συγκεκριμένο χώρο για να εκτελωνιστεί το όχημα, και τότε οι υπάλληλοι είδαν έκπληκτοι στο εσωτερικό του δύο Ιρακινούς μετανάστες σε άθλια κατάσταση και ειδοποίησαν την αστυνομία.

[custom:google-ads]

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δύο νεαροί είχαν παραβιάσει την «αποστειρωμένη» συσκευασία και είχαν τρυπώσει μέσα, περιμένοντας το πρωί για να βγουν στην Ιταλία. Όμως έκαναν λάθος, και μπήκαν σε ένα αυτοκίνητο που μόλις είχε εισαχθεί στη χώρα μας.

Οι μετανάστες ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους ότι είχαν πληρώσει τον Ρουμάνο οδηγό της νταλίκας 7.000 ευρώ για να τους μεταφέρει από την Πάτρα στο λιμάνι της Ανκόνα, στην Ιταλία, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας πως δε γνωρίζει το παραμικρό για το πώς βρέθηκαν κρυμμένοι μέσα στο αυτοκίνητο. Υποστήριξε ακόμα ότι αν ήταν στο κόλπο και τους είχε πάρει χρήματα για να τους βγάλει από τη χώρα, δεν θα τους έκρυβε σε ένα αυτοκίνητο αξίας σχεδόν μισού εκατομμυρίου και προοριζόταν για παράδοση στο τελωνείο.

Ο ισχυρισμός αυτός του οδηγού έγινε τελικά δεκτός, με τους μετανάστες να αφήνονται ελεύθεροι, όπως και ο οδηγός της νταλίκας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ενώ εφόσον δε στοιχειοθετήθηκε η κατηγορία της διακίνησης παράνομων μεταναστών δεν τέθηκε θέμα κατάσχεσης της νταλίκας ή της πολυτελούς Mercedes.

www.newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis