Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:57 | 11/08/2018

Η πρόσφατη επίθεση με βόμβες μολότοφ στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης αποτέλεσε μια είδηση που για τους περισσότερους θα ξεχαστεί γρήγορα, δεδομένου και του  «ωκεανού» των ειδήσεων στον οποίο καθημερινά «κολυμπάμε».

Το συγκεκριμένο γεγονός όμως, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εξεταστεί και από μία άλλη οπτική, η οποία θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους …

[custom:google-ads]

Αν οι δράστες της εν λόγω επίθεσης δεν είχα συλληφθεί, σήμερα θα γινόταν λόγος για μία περίεργη καταδρομική  επίθεση αντιεξουσιαστών οι οποίοι έδρασαν εκτός του συνηθισμένου τους πεδίου (που είναι το κέντρο της πρωτεύουσας).

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική … και η σπουδαιότητα αυτής θεωρούμε πως είναι μεγάλη.

Οι δράστες συνελήφθησαν  τελικά από την ΕΛ.ΑΣ. και δεν επρόκειτο για σκληρούς κακοποιούς , αλλά … για νεαρά παιδιά.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αστυνομίας οι δράστες ήταν ένας 16χρονος και δύο 15χρονοι και τα «όπλα» αυτών 3 αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί τους οποίους και έριξαν σε ακάλυπτο χώρο του κτιρίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, με αποτέλεσμα να αναφλεγεί ο ένας από αυτούς, χωρίς όμως να υπάρξουν φθορές.

Οι  αστυνομικοί στο συγκεκριμένο περιστατικό κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν  δύο από τους δράστες, ενώ της επόμενη ημέρα και ο τρίτος νεαρός προσήλθε αυτοβούλως στο Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, όπου και συνελήφθη για την πράξη του.

Δεν είναι το πρώτο περιστατικό όπου ανήλικοι στρέφονται κατά Αστυνομικών.

Οι περιπτώσεις συλλήψεων  κουκουλοφόρων αντιεξουσιαστών που τελικά αποδεικνύονται … ανήλικα παιδιά είναι δυστυχώς αρκετές στο παρελθόν.

Ανήλικοι δράστες έχουν συμμετάσχει σε επεισόδια στα Εξάρχεια και σε άλλα σημεία της Χώρας.

Ο προβληματισμός όλων διάχυτος … αλλά και επιβεβλημένος.

Γιατί αυτά τα παιδιά αποφασίζουν (έστω και περιστασιακά) να ενστερνιστούν αυτή την κουλτούρα ανομίας;

Ποιοι «οδηγοί» τους κατεύθυναν σε τέτοια «μονοπάτια»;

Πως θα μπορούσε να αλλάξει αυτό ή ακόμα καλύτερα να προληφθεί;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αιματηρή επίθεση σε βάρος «αρχηγού» αντιεξουσιαστών που δρουν στα Εξάρχεια


Άπόψη μας είναι ότι το ζήτημα δεν αφορά μόνο την Αστυνομία ή την ποινική μεταχείριση των συγκεκριμένων δραστών… Άλλωστε όταν μιλάμε για νεαρούς παραβάτες η εξοντωτικές ποινές δεν είναι σε καμία περίπτωση το ζητούμενο!

Η λύση θα πρέπει να μας απασχολήσει όλους σαν κοινωνία. Οφείλουμε να αναζητήσουμε ενεργά την πηγή του προβλήματος και να επενδύσουμε στην επίλυση του, οικοδομώντας ένα καλύτερο μέλλον για αυτά τα παιδιά.

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis