Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:50 | 08/09/2018

Η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα πραγματοποίησαν σήμερα, Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018, τα εγκαίνια του Πληροφοριακού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας, στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Τζανέτος Φιλιππάκος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος , στο χαιρετισμό του επεσήμανε:

«Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά σας υποδέχομαι και σας καλωσορίζω στο Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σ' ένα Πληροφοριακό Κέντρο ταυτισμένο επί δύο και πλέον δεκαετίες με τη μεγαλύτερη ετήσια εμπορική εκθεσιακή εκδήλωση όχι μόνο της Χώρας μας αλλά και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η λειτουργία του Πληροφοριακού Κέντρου σε αυτόν εδώ το χώρο δεν είναι ασύμβατη προς το μείζονος έκτασης και σημασίας οικονομικό και επιχειρηματικό γεγονός, το οποίο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης εκφράζει και σηματοδοτεί. Αντιθέτως, το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας θα μπορούσε κάλλιστα, να χαρακτηρισθεί ως απαραίτητο συστατικό της διοργάνωσης, ως αναπόσπαστο τμήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Γιατί, το βασικό στοιχείο το οποίο αναδεικνύεται από τη λειτουργία του Πληροφοριακού μας Κέντρου είναι πως η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντοτε παρούσα, πάντοτε έτοιμη και αποδεδειγμένα ικανή να εξασφαλίσει και να υπερασπισθεί το δικαίωμα του πολίτη στην Ασφάλεια, το δικαίωμα της χώρας στην ομαλότητα, στην πρόοδο, στην ανάπτυξη.

Η Ελληνική Αστυνομία, με το αδιάλειπτο έργο και την καθοριστικής σημασίας εθνική και κοινωνική της προσφορά διαμορφώνει τις προϋποθέσεις της εσωτερικής ασφάλειας που είναι απολύτως απαραίτητες για την εκδήλωση και την ανάπτυξη κάθε οικονομικής δραστηριότητας, οποιασδήποτε θεμιτής πρωτοβουλίας συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της αναπτυξιακής προοπτικής της χώρας μας.

Το βασικό λοιπόν μήνυμα της παρουσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μέσω της λειτουργίας του Πληροφοριακού της Κέντρου, είναι αυτό ακριβώς:

  • πως συνεχίζει άοκνα και αποτελεσματικά να υπηρετεί την κοινωνία και τον πολίτη,
  • πως έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να εξασφαλίζει τις συνθήκες ομαλότητας και σταθερότητας στην κοινωνικο-οικονομική ζωή της χώρας,
  • πως συμμετέχει ενεργά και ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για την οριστική απομάκρυνση της πατρίδας μας από το οδυνηρό δημοσιονομικό πλαίσιο της βαθιάς οικονομικής κρίσης που ταλάνισε τη χώρα μας και την κοινωνία
  • πως στέκεται δίπλα και όχι απέναντι στον πολίτη,
  • πως αποτελεί έναν σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό Οργανισμό παραγωγής κοινωνικού έργου και όχι έναν απρόσωπο μηχανισμό καταστολής.

Οι επισκέπτες του Πληροφοριακού μας Κέντρου, έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με το προσωπικό μας για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, να ενημερωθούν μέσω των δράσεων που παρουσιάζονται για σειρά αντιπροσωπευτικών δραστηριοτήτων του Σώματος και να γνωρίσουν την άλλη, τη σύγχρονη, την πραγματική πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, μέσω των δράσεων που παρουσιάζονται στο Πληροφοριακό μας Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας οι επισκέπτες μας έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν:

  • για τις δράσεις, τα αποτελέσματα και γενικά τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην καταπολέμηση των ναρκωτικών, με την αποτελεσματική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων καλλιέργειας ,παραγωγής διακίνησης και εμπορίας τους, καθώς και για τις προληπτικού και κοινωνικού χαρακτήρα δραστηριότητες που εκδηλώνονται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας χαρακτηρισμού του έτους 2018 ως έτος κατά των ναρκωτικών,
  • για τις σύγχρονες δράσεις που αναπτύσσονται, εμπλουτίζονται και διευρύνονται συνεχώς, στο πλαίσιο ενός προγράμματος φιλικής προς τον πολίτη επιχειρησιακής αστυνομικής δραστηριότητας, όπως οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες - οι καθιερωμένες πλέον στην αντίληψη των πολιτών Κ.Α.Μ., ο Τοπικός Αστυνόμος, ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και Ομάδες Περιπολιών με ποδήλατα,
  • για τις δράσεις που εκδηλώνονται με αυξανόμενη διαρκώς ένταση, αναφορικά με την οδική ασφάλεια, μέσω του σχεδιασμού και της εφαρμογής ολοκληρωμένων προγραμμάτων αστυνόμευσης του οδικού δικτύου, με βασικό στόχο τη διαμόρφωση σωστής οδηγικής συμπεριφοράς και τη δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων,
  • για την αδιάλειπτη δράση και το έργο των ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης, των γνωστών Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. και Ζ, ως προς την καθημερινή ασφάλεια και της προστασίας του πολίτη,
  • για τη δράση και τις ικανότητες των ειδικών επιχειρησιακών μονάδων της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας και συγκεκριμένα της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.) και του Τμήματος Συνοδών -Χειριστών Αστυνομικών Σκύλων,
  • για τις δράσεις και την εν γένει συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση του οξύτατου προσφυγικού -μεταναστευτικού ζητήματος,
  • για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών στο νέο ψηφιακό περιβάλλον, μέσω των δράσεων που εκδηλώνονται ιδίως από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση σύγχρονων σοβαρών διαδικτυακών εγκληματικών δραστηριοτήτων, και
  • για τις πολύπλευρες δραστηριότητες και τις συνεργασίες με άλλες Υπηρεσίες και κοινωνικούς φορείς, στο πλαίσιο της βασικής πολιτικής και στρατηγικής ανθρωποκεντρικής κατεύθυνσης της Ελληνικής Αστυνομίας για εξωστρέφεια, επικοινωνία με τους πολίτες και ανάπτυξη ισχυρής σταθερής και ειλικρινούς αμοιβαίας διαδραστικής σχέσης με την κοινωνία.

Κυρίες και κύριοι,

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2018 συμπίπτει χρονικά με την έξοδο της χώρας μας από την οικονομική μέγγενη των μνημονίων.

Συνεπώς, η φετινή Έκθεση πέραν του αναμφίβολα σημαντικού ουσιαστικού της χαρακτήρα, έχει και έναν ιδιαίτερο και εξίσου σημαντικό συμβολισμό καθώς σηματοδοτεί την επανεκκίνηση της οικονομίας, την αναθέρμανση των παραγωγικών δραστηριοτήτων, τη διαμόρφωση μιας νέας οικονομικής και αναπτυξιακής προοπτικής για τη χώρα μας, για τους πολίτες, για όλους μας.

Από σήμερα, λοιπόν, ξεκινά μια νέα προσπάθεια. Μια προσπάθεια στην οποία οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι.

Μια προσπάθεια στην οποία η Ελληνική Αστυνομία οφείλει να είναι παρούσα γιατί η επιτυχής έκβαση της προσπάθειας αυτής συναρτάται και εξαρτάται ,άμεσα και καθοριστικά με το έργο και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Γιατί, η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και η πορεία προς το αύριο προϋποθέτει την εξασφάλιση της ευνομίας, της κοινωνικής συνοχής, της ασφάλειας και της προστασίας της κοινωνίας και των πολιτών, της κοινωνικής ειρήνης και της σταθερότητας.

Σας διαβεβαιώνω, λοιπόν, πως η Ελληνική Αστυνομία είναι και θα είναι παρούσα.

Με την υπευθυνότητα, τον επαγγελματισμό και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού της, θα συνεχίσει να προσφέρει στη χώρα, στην κοινωνία και στους πολίτες την ηρεμία και την ασφάλεια που προσδοκούν και απαιτούν, ώστε να απελευθερώσουν τη δημιουργική τους δυναμική και να ανακτήσουν, σύντομα και οριστικά, τη θέση που αξίζουν και δικαιούνται στο ευρωπαϊκό και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον.

Ολοκληρώνοντας το χαιρετισμό μου, επιτρέψτε μου από τη θέση αυτή να ευχαριστήσω το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μέχρι σήμερα προσφορά του και να το καλέσω να συνεχίσουμε όλοι μαζί την προσπάθεια αυτή, για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας. Για το καλό όλων μας. Να είσαστε βέβαιοι πως θα το πράξουμε.

Τέλος, ευχαριστώ θερμά όλους εσάς που τιμάτε με την παρουσία σας στο Πληροφοριακό Κέντρο, την Ελληνική Αστυνομία και το Προσωπικό της.

Σας ευχαριστώ πολύ. »

Κατά την ομιλία της η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη , σημείωσε:

« Αυτή τη χρονιά η 83η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια νέα εποχή για τη χώρα. Το τέλος της μακράς περιόδου των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας. Είναι η στιγμή που πλέον μπορούμε, για πρώτη φορά έπειτα από αρκετά χρόνια, 8 χρονιά, να κοιτάζουμε με αισιοδοξία το μέλλον.

Η φετινή διοργάνωση, που έχει ως τιμώμενη χώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καταγράφει το ρεκόρ όλων των εποχών στη συμμετοχή εκθετών. Αυτό είναι ένα μήνυμα εμπιστοσύνης στη χώρα. Είναι ένα επιπλέον μήνυμα στο ότι η χώρα γυρίζει σελίδα.

Κυρίες και κύριοι,

Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στην εμπέδωση της ασφάλειας και στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη στα μεταμνημονιακά χρόνια.

Η επιδίωξη της κοινωνικής ειρήνης είναι αναγκαία ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί το σχέδιο που έχει καταρτίσει η Κυβέρνηση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο. Όπως επίσης προϋπόθεση της κοινωνικής ειρήνης είναι και η δίκαιη κατανομή του πλούτου που θα παραχθεί.

Στόχος είναι να βελτιώσει το νόημα και το περιεχόμενο, η προστασία όλων ανεξαιρέτως των πολιτών. Η προστασία των πολιτών είναι ένα λαϊκό δικαίωμα. Έχει μετρήσιμα μεγέθη, αφορά όλους και το σύνολο της καθημερινής ζωής των πολιτών.

Αφορά δηλαδή την εργασία, την εκπαίδευση, τη στέγη, τις μετακινήσεις, τις συναθροίσεις. Αφορά σχεδόν όλες τις πτυχές της σύγχρονης ζωής των πολιτών, τις καθημερινές συναλλαγές, το εμπόριο, το επιχειρείν και το διαδίκτυο.

Επιδίωξή μας είναι η προστασία των πολιτών να γίνεται με αίσθημα δικαίου και με εμβάθυνση της δημοκρατίας στην πράξη. Η προστασία των πολιτών και η δημοκρατία είναι δύο αρχές που συνυπάρχουν και δεν λειτουργούν αντιθετικά, όπως ενδεχομένως κάποιοι να έχουν στην αντίληψή τους. Σε ένα ευνομούμενο κράτος υπηρετούνται ταυτόχρονα και οι δύο αρχές.

Θέλουμε την Αστυνομία στις γειτονιές, τους Αστυνομικούς δίπλα στον πολίτη και στην υπηρεσία του πολίτη. Να υπηρετεί τον πολίτη με αίσθημα καθήκοντος και, όταν χρειαστεί, με αυταπάρνηση.

Και μιας και αυτές τις ημέρες γίνεται πολύς λόγος για την έντονη γυναικεία εκπροσώπηση και στο Υπουργείο αυτό, με δύο γυναίκες πολιτικούς θέλω να πω ότι οι γυναίκες στα Σώματα Ασφαλείας εδώ και χρόνια έχουν σπάσει το άβατο. Εμείς ήρθαμε σαν φυσική συνέχεια.

Οι γυναίκες του Σώματος επιδεικνύουν ζήλο, επαγγελματισμό και υψηλό αίσθημα ευθύνης σε πολλά και κρίσιμα πόστα. Και αποδεικνύουν στην πράξη ότι είναι και φορείς μιας κουλτούρας αποτελεσματικότητας, συνυφασμένης με την κοινωνική ευαισθησία.

Με αυτές τις σκέψεις συνεχίζουμε ώστε να εγκαινιάσουμε σε λίγο το Περίπτερο.

Σας ευχαριστώ. »

Κατά την ομιλία η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα , τόνισε:

«Σας ευχαριστώ. Πανοσιολογιότατε, χαιρετίζω τη φυσική Ηγεσία και τους επιτελείς. Τις γυναίκες και τους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, τους καλούς συναδέλφους που παρίστανται εδώ. Τον κ. Γενικό Γραμματέα τον γνωρίζετε όλοι , αλλά και τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες που έρχεσθε σήμερα εδώ να στηρίξετε τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας.

Είναι ένα καλό δείγμα ότι το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας, Όλγα μου, συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή πάρα πολύ κόσμο. Αυτό δείχνει ότι η κοινωνική αστυνόμευση, δηλαδή το κοινωνικό πρόσωπο της Ελληνικής Αστυνομίας σιγά σιγά εμπεδώνεται στις καρδιές των πολιτών.

Οι Αστυνομικοί της Γειτονιάς πρέπει να είναι ο πιο δημοφιλής θεσμός κι εμείς ως νέα πολιτική Ηγεσία θα φροντίσουμε ακόμη περισσότερο γι’ αυτόν τον θεσμό, έτσι ώστε το υπέρτατο αγαθό για να μπορεί αυτό που γράφεται εδώ, «Η Ελληνική Δημοκρατία» κι από κάτω «Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη» να υπηρετήσει την ασφάλεια, η οποία είναι προϋπόθεση, είναι προαπαιτούμενο της ποιότητας ζωής των πολιτών και είναι και η προϋπόθεση και ο θεμελιώδης λίθος για την πολυπόθητη ανάπτυξη που σ’ αυτήν εδώ την πρωτοφανή για τη συμμετοχή της 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ως κορυφαίο θεσμό πια της Χώρας, από την πρωτεύουσα των Βαλκανίων, όχι μόνο από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, αλλά η Θεσσαλονίκη μας πρέπει να γίνει η πρωτεύουσα των Βαλκανίων, να κυριαρχήσει στην οικονομική, στην πολιτιστική ζωή της περιοχής και των γειτόνων.

Συγκεντρώνει λοιπόν τα φώτα, διότι φέτος πραγματικά, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εμπιστεύονται, με τους επενδυτές τους και με την παρουσία τους τη χώρα μας και εμείς, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια με όλες μας τις δυνάμεις, με ηρεμία, με ψυχραιμία, με συνεργασία με όλους, έτσι ώστε να εξυπηρετήσουμε αυτό το οποίο είναι το «μότο» μας, δηλαδή «Προστατεύουμε και Υπηρετούμε τον Πολίτη».

Παράλληλα, πριν κλείσω και εγώ αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί δίνεται μία τεράστια σημασία, σε κάτι το οποίο και από το Υπουργείο Υγείας είχαμε δώσει έμφαση και είχα την αρμοδιότητα, στο ζήτημα των ναρκωτικών.

Στο να μπορέσουμε να απεξαρτήσουμε από εξαρτήσεις, κυρίως τους νέους ανθρώπους, να τους στηρίξουμε στην προσπάθεια και εκεί οι εκπαιδευμένοι αστυνομικοί, οι εκπαιδευμένοι με γνώση και με επιστημονική κατάρτιση, να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση και το Υπουργείο Υγείας και τα συναρμόδια υπουργεία και το Υπουργείο Παιδείας και αυτό είναι ένα στοίχημα για εμάς.

Καλή δουλειά λοιπόν, τα εγκαίνια αυτά σηματοδοτούν το γύρισμα μιας νέας σελίδας. Θα υπηρετήσουμε τον πολίτη με υψηλό αίσθημα ευθύνης υπηρετώντας την πατρίδα, υπηρετώντας τη σημαία, ομνύοντας στο Σύνταγμα και στους νόμους της χώρας.

Καλή δουλειά, καλή επιτυχία και να είστε βέβαιες και βέβαιοι ότι εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να αισθανθεί ο πολίτης ασφαλέστερος αλλά και ο αστυνομικός και ο πυροσβέστης και οι άνδρες και οι γυναίκες των Σωμάτων Ασφαλείας, ασφαλέστεροι επίσης.

Καλή δουλειά λοιπόν.»

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρέστησαν, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο Πανοσιολογιότατος κ.κ. Αλέξανδρος, η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βασίλης Κόκκαλης, ο Γενικός Γραμματέας Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γρηγόριος Θεοδωράκης,

οι πρώην Υφυπουργοί Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας και Γιάννης Αμανατίδης, ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Γιάννης Σαρίδης, ο Εισαγγελέας Εφετών Αργύρης Δημόπουλος, η Πρόεδρος Τριμελούς Συμβουλίου Ειρηνοδικείου Ευανθία Θεοδορακοπούλου, η Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Γερακίνα Μπισμπίνα και ο Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Γιάννης Μασούτης.

Παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Π.Σ. Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος, ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας, του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας παρέστησαν οι Γενικοί Περιφερειακοί Αστυνομικοί Διευθυντές, Ηπείρου, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, Θεσσαλίας, Υποστράτηγοι Κωνσταντίνος Σκούμας, Νικόλαος Μενεξίδης, Νικόλαος Ζησιμόπουλος, Αθανάσιος Μαντζούκας, Μιλτιάδης Πουρσανίδης και Ιωάννης Τόλιας, αντίστοιχα, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος και άλλοι εν ενεργεία και απόστρατοι Αξιωματικοί του Σώματος.

Παρευρέθηκαν, επίσης, εκπρόσωποι Συνδικαλιστικών Φορέων και Ενώσεων, Πρόεδροι και μέλη του Δ.Σ. Συνδικαλιστικών Ενώσεων Αστυνομίας, Πρόεδροι και μέλη Δ.Σ. Συνδέσμων Αποστράτων ΕΛ.ΑΣ., Εκπρόσωπος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Πρόεδροι Φορέων, Συλλόγων και Οργανισμών, καθώς και πλήθος πολιτών.

Τέλος, μετά το πέρας των εγκαινίων επισκέφθηκαν το Πληροφοριακό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας ο Γενικός Γραμματέας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο βουλευτής Φθιώτιδας Ιωάννης Σαρακιώτης, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωσταντινέας και ο βουλευτής Κοζάνης Θεμιστοκλής Μουμουλίδης.

 

 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis