Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 14/05/2018

Μεγάλη επιτυχία ουσιαστικά και επικοινωνιακά ήταν η σύλληψη των δύο επικίνδυνων κακοποιών τη νύχτα της Παρασκευής, στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επικοινωνιακά επειδή οι αστυνομικοί είχαν χάσει δύο δραπέτες και οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους περάσουν και πάλι χειροπέδες.
Οι πολίτες δεν ενδιαφέρονται εάν οι ισοβίτες κατάφεραν να αποδράσουν από τα χέρια της "Χ" υπηρεσίας. Το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι απέδρασαν. Με τη σύλληψή τους "αποκαταστάθηκε" το όνομα τής Αστυνομίας.


[custom:google-ads]


Ας περάσουμε στο ουσιαστικό:

- Ο επιθετικός προσδιορισμός "επικίνδυνοι" δεν αποτελεί αυτή τη φορά δημοσιογραφική υπερβολή. Οι δραπέτες έχουν σκοτώσει, έχουν καταδικαστεί σε ισόβια και ακόμα μία ανθρωποκτονία δεν θα άλλαζε τίποτα ούτε στην ψυχή ούτε στην ποινή τους. Άρα, είναι πολύ επικίνδυνοι.

- Γλιτώσαμε μία συμπλοκή. Οι δύο Αλβανοί ποινικοί, αφού δεν είχαν τίποτα να χάσουν, είναι βέβαιο πως σε περίπτωση... συνάντησής τους στον δρόμο με αστυνομικούς, θα άνοιγαν πυρ για να ξεφύγουν, χωρίς να ενδιαφέρονται για τις απώλειες. Ακόμα και μία τυχαία συνάντηση ήταν επικίνδυνη.

- Η επιχείρηση ήταν αναίμακτη. Οι αστυνομικοί του "Ληστειών" της ΥΔΕΖΙ βρήκαν την πληροφορία, τους ξετρύπωσαν και με την άψογη συνεργασία τους με τους συναδέλφους τους της ΕΚΑΜ, τους οδήγησαν και πάλι πίσω από τα κάγκελα. Κανένας αστυνομικός δεν τραυματίστηκε, κανένας πολίτης δεν έπαθε το παραμικρό, αλλά και οι ισοβίτες εν ζωή και αρτιμελείς, για να μην μπορεί κανένας να κατηγορήσει τους ένστολους για υπερβολική χρήση βίας.

- Το αποτέλεσμα λειτουργεί αποτρεπτικά για άλλους ποινικούς, που έχουν τέτοιες ιδέες και σχέδια. Είδαν ότι μέσα σε τρία εικοσιτετράωρα οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δραπέτες και τους συνέλαβαν, χωρίς να μπορέσουν να αντιδράσουν.

Μανώλης Ασαριώτης

Πηγή:  bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis