Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:22 | 29/03/2018

Tο Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών -ΕΚΑ- Θεσσαλονίκης ως συνδικαλιστικός φορέας-συνδυασμός-παράταξη των Αστυνομικών Υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας (Νομού) Θεσσαλονίκης, πιστό στις αρχές και στις αξίες του για αξιοκρατία, νομιμότητα και δικαιοσύνη παντού σε κάθε τομέα των εργασιακών συμφερόντων και δικαιωμάτων όλων των Αστυνομικών Υπαλλήλων, έπειτα και από πολλά παράπονα και διαμαρτυρίες συναδέλφων μας, σχετικά με την υπ αριθ. 1533/18/600762 από 24/3/2018 Διαταγή του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας/Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του.

Ειδικότερα, με την ανωτέρω Διαταγή που αφορά την επιλογή εξήντα (60) Αστυνομικών για την έξι (6) μηνών ή τεσσάρων (4) μηνών διάρκειας απόσπασής τους σε Διπλωματικές Αρχές της Χώρας μας, στο εξωτερικό στο πλαίσιο ειδικής αποστολής (έκδοση θεωρήσεων – «Field workers»), επειδή δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα και απορίες όσον αφορά τον τρόπο επιλογής των Αστυνομικών και γιατί υπάρχει βέβαια και η επιπλέον χρηματική αποζημίωση, έχει δημιουργήσει πολλά αρνητικά συναισθήματα και απογοήτευση στο σύνολο του Αστυνομικού προσωπικού σε πανελλήνιο επίπεδο, προτείνει στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας και στο Υπουργείο Εσωτερικών την κάτωθι τεκμηριωμένη πρόταση:

Για την επερχόμενη θερινή περίοδο 2018 πραγματοποίησης των αποσπάσεων αυτών στο εξωτερικό, διάρκειας 6μήνου ή 4μηνου, να ακολουθηθεί αναλογικά η νόμιμη διαδικασία των εξετάσεων στο μάθημα των Οργανικών Νομών και Κανονισμών της Ελληνικής, κάτι που προβλέπεται, όπως ακριβώς και για όλες τις υπόλοιπες αποσπάσεις στο εξωτερικό, βάσει της σχετικής υπ. αριθ. 1027/4/26-ίδ από 2010 Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης, που εξάλλου αναφέρεται ως σχετική στη συγκεκριμένη Διαταγή.

Εξάλλου, όλα τα υπόλοιπα κριτήρια και όρους που θέτει η συγκεκριμένη Διαταγή για τα προσόντα που πρέπει απαραίτητα να κατέχουν όλοι οι υποψήφιοι, είναι ακριβώς αυτά που προβλέπει η συγκεκριμένη Υπουργική Απόφαση, αλλά, δυστυχώς, δεν αναφέρει ότι η επιλογή θα πραγματοποιηθεί με εξετάσεις, αλλά από τριμελή υπηρεσιακή Επιτροπή, κάτι που όμως εν έτη 2018 δεν πρέπει να εφαρμοστεί, καθόσον οι επιλογές απαρέγκλιτα πρέπει να γίνουν με εξετάσεις, όπως εξάλλου ορίζεται από την ισχύουσα νομοθεσία και όχι από Επιτροπή.

Δηλαδή, ως συνδικαλιστικός οργανισμός-φορέας-παράταξη ζητάμε το αυτονόητο και το αναλογικό και επειδή ακριβώς υπάρχει και το οικονομικό κίνητρο των έξτρα παροχών και γι’ αυτές τις αποσπάσεις, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν εξετάσεις -αξιοκρατικές και αντικειμενικές-, για να μην υπάρχουν αμφισβητήσεις και διαμαρτυρίες ότι ενδεχομένως χρησιμοποιούνται υποκειμενικά, μη αξιοκρατικά, κριτήρια επιλογής του Αστυνομικού προσωπικού.

Ειδάλλως είναι σίγουρο πως το ηθικό και οι διαμαρτυρίες θα κάμψουν το φρόνημα και το ηθικό των εργαζομένων Αστυνομικών πανελλαδικά και η διαδικασία μπορεί να προσβληθεί ακόμα και με ένδικα μέσα.

Διεκδικούμε την ισονομία και την αξιοκρατία παντού και καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών να παρέμβει άμεσα.

Θεσσαλονίκη, 29 Μαρτίου 2018

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ -ΕΚΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis