Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:14 | 15/12/2018

Ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν εκείνος που «κέρδισε». Έστω και στο παρά ένα.

Πολλά έχουν γραφτεί αυτές τις ημέρες για το ναρκω-πλοιάριο με τους τόνους χασίς σε μορφή «σοκολάτας» και τα 3 εκατομμύρια χάπια Captagon, τα οποία είναι γνωστά ως τα «χάπια των Τζιχαντιστών».

Υπάρχουν και πολλά όμως που δεν μπορούν να ειπωθούν, όχι γιατί δεν έχουν σημασία, αλλά γιατί αν ειπωθούν θα προκαλέσουν προστριβές και ενδεχομένως την «πληρώσουν» άνθρωποι που όχι μόνο δεν ευθύνονται αλλά ξεπέρασαν τους εαυτούς τους για να μπορέσουν να «ξετρυπώσουν» τελικά το φορτίο-μαμούθ. 

[custom:google-ads]

Σε αυτά ωστόσο που λέγονται, εμείς θα προκρίνουμε ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: η επιτυχία αυτή οφείλεται αποκλειστικά στο έμψυχο δυναμικό του Λιμενικού Σώματος. Ο άνθρωπος είναι εκείνος που με την αντίληψη του, την παρατηρητικότητα, το ένστικτο και την επιμονή του μπορεί να «κατατροπώσει» και τα πιο σύγχρονα μέσα τεχνολογίας.

Και αυτό το λέμε επειδή ακόμα και το υπερσύγχρονο μηχάνημα x-ray που έφθασε στο Ηράκλειο από την Αθήνα για τον έλεγχο των κοντέινερ «προδόθηκε» τελικά από τον οργανωμένο τρόπο που είχε αποθηκεύσει το κύκλωμα τα ναρκωτικά. Τον διπλό πάτο των κοντέινερ το μηχάνημα τον έδειχνε ως συμπαγή.

Όμως ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν εκείνος που «κέρδισε». Έστω και στο παρά ένα. Όλες οι ενδείξεις ενίσχυαν ότι η πληροφορία που είχε φθάσει σε αυτούς ήταν αξιόπιστη. Και δικαιώθηκαν. Και μπορεί η «χρυσή» πληροφορία να είχε δοθεί στην αρμόδια κεντρική διεύθυνση, όμως το δικό της ξεχωριστό ρόλο διαδραμάτισε και η νεοσυσταθείσα Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών που εδρεύει στο Ηράκλειο. Και ήταν τέτοιος ο ρόλος της που εν τέλει ήταν και κομβικός για την αποκάλυψη του φορτίου.

cretalive.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis