Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 24/10/2015

Πόσο ηθικό είναι να απαντήσει κάποιος ότι θα σκότωνε ένα μωρό, αν επρόκειτο για τον Αδόλφο Χίτλερ; Αυτό το διχαστικό ερώτημα έθεσε το περιοδικό των New York Times στους χρήστες του διαδικτύου και μία τεράστια συζήτηση ξεκίνησε.

«Αν μπορούσατε να γυρίσετε πίσω στο χρόνο και να σκοτώσετε τον Χίτλερ ως μωρό, θα το κάνατε;». Αυτό θέλησε να μάθει το μέσο, αναρτώντας το ερώτημα στο Twitter. Το υποθετικό ερώτημα προκάλεσε πολλές, σοβαρές και μη, απαντήσεις. Σε αυτές, το 42% δήλωνε ότι θα σκότωνε τον Χίτλερ, το 30% απαντούσε αρνητικά, ενώ οι υπόλοιποι δήλωναν ότι δεν ήταν σίγουροι.

«Πίστευα ότι οι περισσότεροι θα απαντούσαν ότι θα το έκαναν», δήλωσε ο εκδότης του περιοδικού, Τζέικ Σίλβερσταϊν, μιλώντας στο CNN. «Είναι ένας αστείος τρόπος για να καταλάβουμε ποιοι είναι οι αναγνώστες μας», πρόσθεσε για τα κίνητρα που είχαν οι άνθρωποι του μέσου, όταν αποφάσισαν να θέσουν το δίλημμα.

Αρκετοί από αυτούς που απαντούσαν αρνητικά, δήλωναν ότι θα μεγάλωναν τον Χίτλερ με αγάπη και φροντίδα, ώστε να γίνει διαφορετικός άνθρωπος, ενώ αρκετοί επέκριναν αυστηρά το περιοδικό για το ερώτημα, δηλώνοντας ότι είναι το πιο ηλίθιο που έχει ειπωθεί στον πλανήτη!

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis