Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:58 | 14/01/2017

Στον κόσμο των όπλων, η αξιοπιστία είναι μία έννοια που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όσων επιθυμούν να αγοράσουν ένα όπλο για την προσωπική τους ασφάλεια. Η Glock σε όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας της στην αγορά, έχει καταφέρει τις λέξεις αξιοπιστία και Glock να τις κάνει ταυτόσημες. Στην αγωνιστική σκοποβολή όμως τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Πόσοι δεν έχετε αναρωτηθεί τι καλά που θα ήταν να υπήρχε ένα όπλο με την αξιοπιστία ενός Glock και τις επιδόσεις ενός κορυφαίου αγωνιστικού όπλου; Και όμως, υπάρχει! Η χώρα μας είναι στην πλεονεκτική θέση μέσω της TALOS DEFENSE SYSTEMS LTD να διαθέτει ετοιμοπαράδοτα την σειρά της Agency Arms στην εγχώρια αγορά. Το καλύτερο όμως σας το αφήσαμε για το τέλος. Για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα, καταφέρνει και διαθέτει τα εν λόγω όπλα σε τιμές Αμερικής! Ας δούμε όμως πρώτα πώς κατάφερε η Agency Arms να μεταμορφώσει τα Glock σε πιστόλια υψηλών επιδόσεων.

Αγωνιστική σκανδάλη

Αν σας ρωτούσαμε ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε σε ένα Glock ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στην αγωνιστική σκοποβολή, οι περισσότεροι από εσάς θα απαντούσατε τη σκανδάλη! Πράγματι, η σκανδάλη Safe-Action, αν και καινοτόμα για τα σώματα ασφαλείας, δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αγωνιστική σκοποβολή. Η Agency Arms ξεκίνησε από εκεί, διατήρησε τον εργοστασιακό μηχανισμό αλλά σχεδίασε μία εντελώς νέα σκανδάλη. Η νέα σκανδάλη είναι επίπεδη, εξασφαλίζει ένα ομαλό κάθετο τράβηγμα και έχει εξαιρετικά μικρή διαδρομή. Όλα αυτά τα στοιχεία δίνουν στο Glock μία εντελώς νέα αίσθηση και τη δυνατότητα για βολές ακριβείας αλλά και για εξαιρετικά double tap!

Βελτιωμένος κορμός

Αν η σκανδάλη είναι ο πρώτος λόγος που συμβάλλει στις βολές ακριβείας, ο κορμός του όπλου (frame) είναι ο δεύτερος. Και αυτό γιατί μία σωστή βολή προϋποθέτει και μία καλή λαβή.

Ξεκινώντας λοιπόν από τη λαβή, η Agency Arms κατήργησε τις θέσεις για τα δάκτυλα (finger grooves) που συναντάμε στα τελευταίας γενιάς όπλα της Glock. Πλέον ο σκοπευτής είναι σε θέση να ελέγξει το όπλο, και όχι το όπλο τον σκοπευτή, όπως συμβαίνει με την εργοστασιακή λαβή. Αν και υπάρχουν πολλοί υπέρμαχοι στο να υπάρχουν προκαθορισμένες θέσεις για τα δάκτυλα στην λαβή, μπορούμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνταχθείτε με την παραπάνω άποψη όταν πιάσετε το όπλο στα χέρια σας. Η υφή της λαβής σχεδιάστηκε ενδελεχώς και πήρε 4 χρόνια ώστε να δημιουργηθεί μία άνετη αίσθηση αλλά και μία ξεχωριστή ομορφιά που αλλάζει εντελώς το προφίλ του όπλου. Σαν να μην έφτανε αυτό, προστέθηκαν ειδικά «πατάκια» στο πλάι του κορμού σαν μία μορφή «thumb rest» ώστε ο χρήστης του όπλου να είναι σε θέση να ελέγξει αποτελεσματικότερα την ανάκρουση πιέζοντας με τον αντίχειρα του αδύναμου χεριού προς τα κάτω.

Υποφυλακτήρας Σκανδάλης

Μία μικρή εγκοπή στο πίσω μέρος του υποφυλακτήρα της σκανδάλης, φροντίζει ώστε η λαβή να γίνεται ακόμη πιο κοντά στο κλείστρο ελέγχοντας αποτελεσματικότερα την ανάκρουση. Στο μπροστινό μέρος του υποφυλακτήρα έγινε ένα ακόμη κόψιμο ώστε να μπορεί να προσφέρει μία άνεση για τον δείκτη του αδύναμου χεριού, για όσους προτιμούν αυτού του είδους την λαβή. Όλος ο υποφυλακτήρας της σκανδάλης είναι πλέον πιο άνετος και χωράει το δάκτυλο ακόμη και αν ο σκοπευτής φοράει γάντι.

Magwell

Τέλος στον κορμό του όπλου η Agency Arms έχει κατασκευάσει, χαμηλού προφίλ, magwell από ισχυρής ποιότητας αλουμίνιο και με ανθεκτική ανοδιωμένη επίστρωση για γρήγορα γεμίσματα.

Βελτιωμένο κλείστρο

Αν πιστεύετε ότι η αφαίρεση κομματιών του κλείστρου είναι μία περισσότερο αισθητική παρά ουσιαστική βελτίωση, τότε κάνετε λάθος. Το πώς λειτουργεί το όπλο εξαρτάται άμεσα από το τι προστίθεται ή αφαιρείται από πάνω του. Αφαιρώντας κομμάτια του κλείστρου από το μπροστινό μέρος, επιτυγχάνεται η μεταφορά του κέντρου βάρους στο πίσω μέρος, για ομαλότερη και λιγότερο βίαιη κίνηση του όπλου προς τα επάνω κατά την ανάκρουση. Επίσης επιτυγχάνεται η προσθήκη οπτικών χωρίς να διαταράσεται το ζύγισμα του όπλου.
Η Agency Arms διαθέτει τρείς εκδόσεις κλείστρων ανάλογα την χρήση:

border-urban-combat

urban-slide1

Η παραλλαγή του Urban Combat είναι η ποιο διαδεδομένη καθώς δίνει το ελαφρύτερο αποτέλεσμα και το πιο εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η Agency Arms προτείνει το Setup αυτό για χρήση χωρίς οπτικό.

fieldbattle

agencybattle

Η παραλλαγή του Field Battle είναι η ποιο διαδεδομένη για χρήση όπου η καιρικές συνθήκες (Σκόνη, Λάσπη, αλάτι) μπορεί να αποτελέσουν πρόβλημα στην έκδοση Urban & Hybrid καθώς σε αυτούς που προτιμούν τα “κλειστά” κλείστρα. Παρόλα αυτά το κλείστρο συνεχίζει να δίνει ελαφρύτερο αποτέλεσμα και εντυπωσιακό σχεδιασμό.

hybridspecial

agencybattlehy

Η παραλλαγή του Hybrid Special δίνει ελαφρύτερο αποτέλεσμα με ένα μόνο παράθυρο και εντυπωσιακό σχεδιασμό. Η Agency Arms προτείνει το Setup αυτό για χρήση με οπτικό για το τέλειο ζύγισμα.

Αντιολισθητικές εγκοπές (Serrations)

Στο πίσω και εμπρός μέρος του κλείστρου έχουν προστεθεί επτά και πέντε αντιστοίχως εγκοπές που διευκολύνουν την όπλιση του ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής τριβής, όπως π.χ. σε περίπτωση βροχής.

Σκοπευτικά

Για καλύτερη και ευκολότερη σκόπευση άλλαξαν και τα εργοστασιακά σκοπευτικά του όπλου. Τα συγκεκριμένα Agency Arms χρησιμοποιούν σκοπευτικά Trijicon, μπρος και πίσω, με το μπροστινό σκοπευτικό να είναι χρώματος πορτοκαλί ώστε να τραβάει το μάτι κατά τη σκόπευση. Το κλείστρο διαθέτει υποδοχή και για τα αντίστοιχα RMR σκοπευτικά, με ένα επιπρόσθετο μεταλλικό κάλυμμα (Battle Plate) να καλύπτει αυτή τη θέση για λόγους αισθητικής. Χρησιμοποιώντας τα σκοπευτικά της Trijicon ο σκοπευτής έχει την δυνατότητα να αφαιρέσει στο μεταλλικό κάλυμμα, ανά πάσα στιγμή, χωρίς να χρειαστεί η αφαίρεση των σκοπευτικών κάνοντας την διαδικασία απλή και γρήγορη.

Αγωνιστική κάνη

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι επεμβάσεις και στην κάνη. Για την κατασκευή της χρησιμοποιήθηκε ανοξείδωτο ατσάλι 416R, ένα υλικό δημοφιλές στην κατασκευή αγωνιστικών κανών για κορυφαίες επιδόσεις. Τέλος, επιλέχθηκαν οκταγωνικές ραβδώσεις με βήμα ραβδώσεως 1/10, ένα δοκιμασμένο και εξαιρετικά επιτυχημένο σχήμα στην αγωνιστική σκοποβολή.

 AA Glock 17 9mm AA Glock 19 9mm
Χωρητικότητα17 Φυσίγγια 15 Φυσίγγια
ΛειτουργίαStriker Fire Striker Fire
Βάρος Σκανδάλης2.5 kg / 5.5 lbs 2.5 kg / 5.5 lbs
ΧρώμαSniper Grey Black
Μήκος Κάνης113.7 mm / 4.48 in. 103 mm / 4.08 in.
Μπρος ΣκοπευτικόTrijicon HD™ Night Sight (Πορτοκαλί) Trijicon HD™ Night Sight (Πορτοκαλί)
Πίσω ΣκοπευτικόTrijicon HD™ Night Sight Trijicon HD™ Night Sight
Συνολικό Μήκος186 mm / 7.32 in 174 mm / 6.85 in
Συνολικό Ύψος138mm / 5.43 in 127 mm / 5.00 in
Συνολικό Πλάτος30 mm / 1.18 in 30 mm / 1.18 in
Βάρος625 g / 22.04 oz. 595 g / 20.99 oz
ΛαβήΠολυμερική Πολυμερική
Υλικό ΚορμούΠολυμερικό Πολυμερικό
Υλικό ΚλείστρουΑνοξείδωτο Ατσάλι Ανοξείδωτο Ατσάλι
ΤελείωμαBLACK MATE Cerakote Black Nitride

img_5465img_5460img_5454img_5456

 

 

 

 

 

agency-arms-logo_3_1_1

Άμεσα διαθέσιμα σε τιμές Αμερικής!

Η TALOS DEFENSE SYSTEMS LTD αυτή τη φορά το απογείωσε. Εισήγαγε αυτά τα μοναδικά όπλα, τα διαθέτει ετοιμοπαράδοτα, και το σημαντικότερο, κατάφερε να τα διατηρήσει σε πρωτόγνωρες τιμές για τα ελληνικά δεδομένα που ταυτίζονται με αυτές της Αμερικής! Τα Agency Arms έχουν αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια παγκοσμίως και αποτελούν μια από τις ιδανικότερες επιλογές για custom Glock. Αρκεί μία επίσκεψη από τα γραφεία της TALOS DEFENSE LTD στην Αθήνα ή στην Κρήτη, για να επαληθεύσετε και εσείς τις δυνατότητες αυτού του όπλου. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα σας γοητεύσει από την πρώτη λαβή.

Στελέχοι της εταιρίας μας εκμυστηρεύτηκαν πως τα Agency Arms είναι μόνο η αρχή και δεσμεύονται στον να παρέχουν ποιοτικό εξοπλισμό σε ανταγωνιστικές τιμές, γι αυτό μείνετε συντονισμένοι!

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Agency Arms: http://www.talosdefense.com/en/brands/agency-arms.html

finalwebsitelogo

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΤΑΛΩΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ:
Web: http://www.talosdefense.com/el/
FB: http://www.facebook.com/talosdefense/
IG: http://www.instagram.com/talosdefensesystems/

Πηγή: www.shooters.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis