Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:35 | 20/02/2019

Δείτε την επιστολή του:

Σήμερα, ύστερα από 34 χρόνια έντονης παρουσίας στα δρώμενα της Ελληνικής Αστυνομίας, αποστρατεύομαι, με το βαθμό του Υποστρατήγου, δίνοντας τη σκυτάλη στους διαδόχους μου αλλά και στις επόμενες γενεές αστυνομικών.

[custom:google-ads]

Αυτή τη μέρα, φορτισμένη συγκινησιακά, αισθάνομαι βαθιά την ανάγκη να εκφράσω τις εγκάρδιες  ευχαριστίες μου και το Σεβασμό μου στους προπάτορές μου, που μου εμπιστεύτηκαν θέσεις ευθύνης και καθήκοντα κρίσιμα, στους συναδέλφους μου ανεξάρτητα από τη θέση, την ιδιότητα και το βαθμό που φέρουν, στα στελέχη και τους παράγοντες των Φορέων που συνεργάστηκα διαχρονικά. Επίσης, στους εκπροσώπους των ΜΜΕ για την ειλικρινή συνεργασία και την εποικοδομητική κριτική που επέδειξαν στο πρόσωπό μου όλα αυτά τα χρόνια.

Ιδιαίτερα, ωστόσο, θέλω να ευχαριστήσω τους άξιους συνεργάτες μου, αυτούς που συνυπηρετήσαμε στις δύσκολες και ευαίσθητες Υπηρεσίες Αιχμής, που στάθηκαν δίπλα μου, που ενστερνίσθηκαν τα οράματά μου, που ταυτίστηκαν με τις σκέψεις μου, που εργάσθηκαν στις ιδέες μου, που ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις της αποστολής, και που μαζί πορευτήκαμε σε «αχαρτογράφητα» μονοπάτια και δημιουργικούς λεωφόρους για έναν ποιοτικό Οργανισμό, χρήσιμο και αποτελεσματικό στην κοινωνία, εφάμιλλο των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Κατά τη διάρκεια της πορείας μου ως Αξιωματικός  παρέμεινα σταθερός στις αρχές, στις αξίες, στα ιδανικά και τη δεοντολογία που επιτάσσει η κοινωνία για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάθεση υψηλής προσφοράς στην κοινωνία και τον άνθρωπο.

Δεν υπήρξα ποτέ μοχλός ή υπηρέτης σκοπιμοτήτων, έχοντας πάντα πλήρη επίγνωση του κοινωνικού καθήκοντος και του μικρού ιστορικού μου χρέους στην κοινωνία.

Ευχαριστώ το Θεό που με διαφύλαξε από κινδύνους ζωής και με αξίωσε να αποχωρήσω, με σειρά και τάξη, ψυχικά και σωματικά υγιής.

Αφυπηρετώ ικανοποιημένος και με ήσυχη τη συνείδησή μου  διότι εκπληρώθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό οι στόχοι μου.
Λύνω την επαγγελματική σχέση μου γεμάτος, χωρίς πικρία, έχοντας μόνο αγάπη για το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αποχωρώ περήφανος διότι αφήνω «στο πόδι μου» στελέχη με ίδια οράματα και αξίες, το παιδί μου και τον συνοδοιπόρο της ζωής της.   
Εύχομαι από καρδιάς στα στελέχη και το ανθρώπινο δυναμικό της  Ελληνικής Αστυνομίας να συνεχίσουν, με όραμα και αρετή, το δύσκολο έργο του Αστυνομικού που είναι γεμάτο προσωπικές θυσίες και κοινωνικές παραδοξότητες.   

Κλείνοντας, θέλω, για πρώτη φορά δημοσίως, ως μια ελάχιστη αναγνώριση προσφοράς, να ευχαριστήσω την σύντροφο, τα παιδιά μου και τους ανθρώπους μου, που στάθηκαν δίπλα μου, που με περιέβαλαν με καρτερικότητα όλα αυτά τα επίπονα χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας, που μου συμπαραστάθηκαν, που με στήριξαν, που με στερήθηκαν, και που πολύ πιθανόν να έλειψα στις δύσκολες προσωπικές και οικογενειακές στιγμές τους.
Τέλος, είμαι ευγνώμων στους Γονείς μου για τις αρχές και το ήθος που μου έδωσαν να σέβομαι τις αξίες και να υπηρετώ την ηθική.

20, Φεβρουάριου 2019

Αθαν. Γεωργ. Κοκκαλάκης
Υποστράτηγος ε.ο.θ.

Πηγή: bloko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis