Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
22:04 | 03/08/2015

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα στην οποία συνεδριάζει η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής πραγματοποιούν συμβασιούχοι της Βουλής, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεων τους και κατηγορώντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι τους κοροϊδεύει.

 


Μάλιστα, λίγη ώρα προτού η κυρία Κωνσταντοπουλου μπει στην αίθουσα για τη συνεδρίαση, οι συμβασιούχοι της είπαν ότι την περίμεναν για να της μιλήσουν για το πρόβλημά τους.

«Σας περιμέναμε», φέρεται αν της είπαν για να λάβουν την απάντηση της Πρόεδρου της Βουλής: «Εμένα περιμένατε; Τώρα έχουμε επιτροπή Κανονισμού. Θα τα πούμε. Όχι όμως έτσι».

Επίσης, οι συμβασιούχοι μοίρασαν μια επιστολή στους βουλευτές του Κοινοβουλίου στην οποία χαρακτηρίζουν την συμπεριφορά της κυρίας Κωνσταντοπούλου «απροκάλυπτο εμπαιγμό, απαξίωση της εργασίας τους και καταρράκωση της αξιοπρέπειας τους», ενώ κατηγορούν την πρόεδρο της Βουλής ότι τους κοροϊδεύει.

«Ακόμα μια φορά η Πρόεδρος της Βουλής αποδεικνύεται αναξιόπιστη», αναφέρουν ακόμη και καταλογίζουν στην κυρία Κωνσταντοπούλου ότι ενώ είχε όλο το χρόνο να εξετάσει το θέμα αναλυτικά, ωστόσο, έχει αφήσει σε «ομηρία» 61 άτομα.

Τα 61 αυτά άτομα τονίζουν ότι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Κοινοβούλιο από πέντε έως 15 έτη με ετήσιες ή και μεγαλύτερες χρονικής διάρκειας συμβάσεις καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Σαράντα από τις συμβάσεις αυτές έχουν ήδη λήξει, ορισμένες από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ έχουν ανανεωθεί μόνο πέντε έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Όμως, οι εργαζόμενοι έχουν σταματήσει να αμείβονται, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου αλλά και του γενικού γραμματέα της Βουλής ότι οι συμβάσεις τους θα μετατρέπονταν σε αορίστου χρόνου.

 

protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis