Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:14 | 04/08/2015

Να συμμορφώσει τους υπουργούς της κυβέρνησής του ζητεί από τον Αλέξη Τσίπρα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η  πρόεδρος της Βουλής απέστειλε δισέλιδη επιστολή στον Πρωθυπουργό STIW 31/7/2015, με την οποία ζητεί από τον αρχηγό της κυβέρνησης να τραβήξει το αυτί στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα και στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση.

Εκτός γραμμής ο Μάρδας

Αφορμή για τις υποδείξεις αυτές αποτέλεσε η κριτική που άσκησε ο κ. Μάρδας στο έργο της επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος που συντονίζει η ίδια, αλλά και οι αναφορές εναντίον της συχνά-πυκνά από τον κ. Πανούση. Στον πρώτο, η κυρία Κωνσταντοπούλου καταλογίζει ότι έχει προβεί σε σειρά προσβλητικών δηλώσεων που στρέφονται εναντίον της, αλλά και συνολικότερα εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής. Σημειώνει δε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών έχει στραφεί και κατά της επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος «με δηλώσεις που δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά».

Υποπτες οι επιθέσεις Πανούση

Ανάλογη είναι και η κριτική της προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Χαρακτηρίζει «ανοίκειες και προσβλητικές» τις δηλώσεις του εναντίον της και υποστηρίζει ότι η «επιθετική επιμονή του γεννά πολλές απορίες».

Κατόπιν τούτων καλεί τον Πρωθυπουργό να μεριμνήσει προσωπικά ώστε «αυτό το ονειδιστικό για τη Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει τέλος» διότι όπως επισημαίνει «πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης με το παράδειγμα τους, την αυτοσυγκράτηση τους και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν το τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε οι αρχές αυτές να γίνονται σεβαστές και από την αντιπολίτευση ώστε να θωρακίζεται ο δημόσιος λόγος από τα φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού και απροκάλυπτου κανιβαλισμού».

Επιμένει για συζήτηση στην Ολομέλεια για το χρέος

Στην επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος η πρόεδρος της Βουλής αναφέρεται και σε άλλο σημείο της επιστολής καλώντας την κυβέρνηση να προσδιορίσει χρονικά την ημερομηνία συζήτησης στην Ολομέλεια του Σώματος της προκαταρκτικής έκθεσης συμπερασμάτων της επιτροπής (σχετικό αίτημα έχουν καταθέσει 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ). Και όλα αυτά ενώ μόλις την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μάρδας, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στη Βουλή,  αποδόμησε το έργο της επιτροπής ενώ άφησε και αιχμές για το κόστος λειτουργίας της.

Πέραν τούτων η κυρία Κωνσταντοπούλου ενημερώνει ότι η Βουλή θα κλείσει από την ερχόμενη Πέμπτη 6 Αυγούστου έως τις 16 Αυγούστου και με αφορμή την αναγγελία αυτή δεν χάνει την ευκαιρία να «καρφώσει» τον Πρωθυπουργό ο οποίος «χάριν της ανάπαυσης των μελών της Βουλής και της κυβέρνησης» είχε ζητήσει να διακόψει τις εργασίες του το Κοινοβούλιο από τις 3 έως 16 Αυγούστου.

Τέλος, προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι σε περίπτωση νομοθετικής πρωτοβουλίας θα πρέπει να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση «προκειμένου να μην προκληθεί δυσλειτουργία ή αιφνιδιασμός των βουλευτών ούτε και πλημμελής νομοθετική επεξεργασία σημαντικών νομοσχεδίων».

thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis