Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:29 | 04/07/2017

Δημοσιεύουμε επιστολή αναγνώστη που εστάλη στο ηλεκτρονικό τχαυδρομείο του Policenet.gr

"Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για την σελίδα σας.

Ως αστυνομικός και καθημερινός αναγνώστης του Policenet πήρα το θάρρος να σας στείλω αυτό το μηνυμα, θέλοντας να θίξω ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα.

Το μέσο όρο της ηλικίας των αστυνομικών που επανδρώνουν τις πιο μάχιμες θέσεις της ΕΛ.ΑΣ. όπως είναι τα Τμήματα, οι Ομάδες ΔΙ.ΑΣ., τα ΜΑΤ και οι Ο.Π.Κ.Ε., έχει ανέβει σημαντικά.

Παρ' όλα αυτά οι λιγοστοί νεαροί αστυνομικοί σε πολλές περιπτώσεις δεν αξιοποιούνται σε μάχιμα πόστα, αλλά σε θέσεις εσωτερικά των Υπηρεσιών που σχετίζονται με καθήκοντα γραφείου.

Οι απαιτήσεις στους δρόμους είναι πλέον τεράστιες. Οι τραυματισμοί αστυνομικών δεν αποτελούν περιστατικό που συμβαίνει λίγες φορές το χρόνο. Αντιθετα, ακούμε και μαθαίνουμε για τραυματισμούς συναδέλφων σχεδόν κάθε μέρα.

Ο οποιοσδήποτε μπορεί να καταλάβει ότι δεν μπορούμε να ζητάμε από ανθρώπους που έχουν φτάσει στην ηλικία των 40 ή και παραπάνω, να εργάζονται τόσες πολλές νυχτες τον μήνα.

Επίσης, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς πρέπει να παραδεχτούμε ότι οι σωματικές αντοχές ενός αστυνομικού 40 ετων δεν είναι ίδιες με αυτές ενός συναδέλφου 20  ετών.

Θεωρώ λοιπόν ότι κάτι θα πρέπει να γίνει για την καλύτερη αξιοποίηση των νέων συναδέλφων και την μετακίνηση των παλαιοτέρων σε εσωτερικές θεσεις.

Τέτοια ζητήματα είνα αυτονόητα για άλλους οργανισμούς. Γιατί όχι και για την ΕΛ.ΑΣ.;"

 

Διαβάστε ακόμα: "Δικαίωση των αστυνομικών με την απόφαση του δικαστηρίου"

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis