Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
20:14 | 10/07/2020

Με εύλογη απορία και σχεδόν άναυδοι, παρακολουθήσαμε χθες τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής με “ιερή αγανάκτηση”, να ζητά την παραίτηση του Υπουργού και Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κκ Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου, γιατί δήθεν έστησαν προβοκάτσια με αφορμή την ρίψη “μίας πέτρας και μίας μολότοφ” κατά τον κ. Βούτση, για να διαλύσουν τη συγκέντρωση των διαμαρτυρόμενων για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις».

Βεβαίως, οι 90 συνολικά μολότοφ και τα εκατοντάδες σπασμένα μάρμαρα, σίδερα και πέτρες που ρίχθηκαν με ανθρωποκτόνο δράση κατά των συναδέλφων μας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων εξ΄ αυτών, μικρή σημασία έχει κατά τον κύριο Βούτση, όση σημασία έχει βεβαίως και “το τομάρι ενός μπάτσου”.

Δεν θα μας απασχολούσαν οι εν λόγω αιτιάσεις του, καθώς απάντησε επ΄ αυτού ο κ. Χρυσοχοΐδης από το βήμα της Βουλής, αν δεν συνέχιζε σήμερα με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου αναρτά μία φωτογραφία ενός αστυνομικού της ασφάλειας από το προαύλιο της Βουλής, τον οποίο συνδέει με τις χθεσινές “καταγγελίες του”, υπονοώντας ότι ο εν λόγω αστυνομικός συντόνιζε τις επιθέσεις των μπαχαλάκηδων.

Πέραν της φαιδρότητας του πράγματος, αναρωτιόμαστε, ο κ. Βούτσης δεν είδε ποτέ του αστυνομικούς με πολιτικά, στο προαύλιο της Βουλής, στα 4 χρόνια της θητείας του ως πρόεδρος της Βουλής, κατά την διάρκεια που ελάμβαναν χώρα διαδηλώσεις ή πορείες στην Πλατεία Συντάγματος; Εκτός αν τότε ενεργούσαν στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και σήμερα ως καθοδηγητές προβοκατόρικων ενεργειών!!!

Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι Έλληνες αστυνομικοί υπηρετούν το Σύνταγμα και τιμούν και σέβονται τους Θεσμούς και του νόμους της χώρας, απαιτούν όμως και τον αντίστοιχο σεβασμό από τους πολιτικούς άρχοντες, καθώς η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί Θεσμό του δημοκρατικού πολιτεύματος που εγγυάται τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών.

Η Ομοσπονδία μας, πιστή στους Θεσμούς και στο ρόλο της, δεν επιτρέπει και καταγγέλλει όποιον παραποιώντας την πραγματικότητα, υπονομεύει τον θεσμικό ρόλο, μέμφεται την ηθική και τον επαγγελματισμό των Ελλήνων Αστυνομικών, παρουσιάζοντας τους, είτε ως προβοκάτορες, είτε ως εντεταλμένα όργανα που ενεργούν αντιθεσμικά και αντιδημοκρατικά.

Αφήνουμε στην κρίση των Ελλήνων Πολιτών - οι οποίοι και νου και κρίση έχουν - και καταγγέλλουμε, όσους επιχειρούν για μία ακόμη φορά, να παίξουν μικροπολιτικά παιχνίδια σε βάρος των Ελλήνων Αστυνομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας.

2014 poaxia no ypografes

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis