Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:41 | 24/07/2017

Η θητεία των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων επανήλθε για έναν και μόνο λόγο: να έχουν οι Αρχηγοί που επιλέγονται την ασφάλεια ότι θα κάνουν ότι νομίζουν σωστό για το στράτευμα, χωρίς η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να μπορεί με ασήμαντες αφορμές να τους “ξηλώνει”.

Η θητεία των Αρχηγών Γενικών Επιτελείων δεν επανήλθε για να εξασφαλίσει σε οποιονδήποτε ότι θα παραμείνει στη θέση του ΧΩΡΙΣ να ΠΑΡΑΓΕΙ έργο.

Έργο δεν είναι ούτε οι δημόσιες σχέσεις, ούτε το “χτίσιμο προφίλ και καριέρας” εντός ή εκτός στρατεύματος.

Έργο επίσης δεν είναι να σπαταλάς το χρόνο σε ενημερώσεις προβλημάτων! Όταν μετά από δεκαετίες υπηρεσίας στο στράτευα χρειάζεσαι μήνες ολόκληρους ενημέρωσης, κάτι δεν πάει καλά…

Έργο είναι να επιλύεις τα προβλήματα που θα ΄πρεπε να γνωρίζεις απ΄ έξω κι ανακατωτά κι οχι να να μεταφέρεις την ευθύνη στους “παρακάτω”. Έχουν το μερίδιο ευθύνης τους κι αυτοί αλλά τη κεντρική πολιτική, το σχεδιασμό και τις αποφάσεις πρέπει να τις “παίρνει πάνω του” ο κάθε Αρχηγός.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης που έπληξε και τις ΕΔ ζήσαμε Αρχηγίες που απλά “έπαιζαν τις καθυστερήσεις”. Δεν μας χρειάζονται άλλες. Κάποιοι απ΄ αυτούς τους Αρχηγούς “κρύφτηκαν” πίσω από πολιτικές ηγεσίες που “δεν βοηθούσαν και τους περιόριζαν”. Αυτές οι δικαιολογίες δεν υπάρχουν με τη παρούσα πολιτική ηγεσία. Δεν μας χρειάζονται άλλες ηγεσίες που περιμένουν “το σφύριγμα της λήξης” …

Θα καταλήξουμε επισημαίνοντας ότι άπαντες κρινόμαστε από το απότελεσμα της δουλειάς μας. Άπαντες. Οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων δεν μπορούν να εξαιρούνται από τον κανόνα, επειδή έχουν διετή θητεία. Δεν είναι “εγγυημένο συμβόλαιο”… Είναι “εργαλείο” για να κάνουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν εγκαίρως….

militaire.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis