Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:44 | 09/06/2015

Την συγκλονιστική ιστορία μιας γυναίκας από μουσουλμανική χώρα, η οποία γλυτωσε από τους βιαστές της και ζήτησε πολιτικό άσυλο στην Ιρλανδία, για να διαπιστώσει στην συνέχεια ότι και σε αυτήν την κατά τα άλλα δυτική χώρα απαγορεύονται οι εκτρώσεις, φέρνει στο φως η εφημερίδα Independent.

Ο δρόμος προς την ελευθερία

Η κυρία “Υ” μια νεαρή και όμορφη γυναίκα έπεσε θύμα απαγωγής, βασανισμού και βιασμού από τον αρχηγό μιας παραστρατιωτικής οργάνωσης φανατικών που λυμαίνεται την χώρα της. Η κοπέλα κατάφερε να αποδράσει και να κάνει ένα μακρινό ταξίδι ως την Ιρλανδία, ελπίζοντας να ξεφύγει από τον εφιάλτη. Εκεί όμως οι γιατροί της είπαν ότι ήταν έγκυος. Η “Υ” ζήτησε να υποβληθεί αμέσως σε έκτρωση πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αρχίσει μια καινούργια ζωή και να απαλλαγεί από το μαρτύριο που στοίχειωνε την ψυχή της.

Την εξαπάτησαν οι αρχές

Θα αυτοκτονήσω αν δεν ξεφορτωθώ αυτό το παιδί. Δεν το θέλω μέσα μου. Δεν θέλω να το συζητήσω. Δεν θέλω να γνωρίζω την ύπαρξή του. Δεν θέλω αν συνεχίσω την εγκυμοσύνη

Οι Ιρλανδικές αρχές της αρνήθηκαν χωρίς να της αποκαλύψουν ότι σύμφωνα με τον νόμο οι εκτρώσεις επιτρέπονται μόνο στην περίπτωση που διατρέχει κίνδυνο η ζωή της εγκύου. Ο καιρός περνούσε και η νεαρή, γυναίκα απελπιζόταν. Αποφάσισε να διαφύγει στην γειτονική Βρετανία, όπου οι εκτρώσεις επιτρέπονται. Ομως στα σύνορα, οι ιρλανδικές αρχές την σταμάτησαν και την γύρισαν πίσω. Απελπισμένη απείλησε να αυτοκτονήσει. Είχε φτάσει πια στον 5ο μήνα της κύησης. Αρχισε απεργία πείνας στο κέντρο κράτησης μεταναστών που την οδήγησαν. «Θα αυτοκτονήσω αν δεν ξεφορτωθώ αυτό το παιδί. Δεν το θέλω μέσα μου. Δεν θέλω να το συζητήσω. Δεν θέλω να γνωρίζω την ύπαρξή του. Δεν θέλω αν συνεχίσω την εγκυμοσύνη», έλεγε στους γιατρούς, οι οποίοι διέγνωσαν μετατραυματική διαταραχή και αυτοκτονικές τάσεις. Ομως κανένας δεν της πρόσφερε ιατρική υποστήριξη και κυρίως κανένας δεν της είπε ότι σύμφωνα με έναν καινούργιο νόμο που μόλις είχε υπογράψει ο πρόεδρος της χώρας Μάικλ Χίγκινς, η γυναίκα θα μπορούσε να υποβληθεί αμέσως σε έκτρωση.

Στο χειρουργείο

Την εξανάγκασαν να αποδεχθεί την καισαρική, ουσιαστικά απειλώντας την ότι αν δεν την δεχόταν θα την κρατούσαν μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να έρθει η στιγμή του φυσιολογικού τοκετού

Οι κοινωνικές υπηρεσίες που την παρακολουθούσαν της υποσχέθηκαν ότι πρέπει να αρχίσει πάλι να τρώει προκειμένου να δυναμώσει πριν υποβληθεί σε έκτρωση. Στο χειρουργείο, ένας μαιευτήρας και δύο ψυχίατροι την υπέβαλαν σε γέννα με καισαρική τομή. Στην κυρία “Υ” δεν δόθηκε καμία επιλογή. Την εξανάγκασαν να αποδεχθεί την καισαρική, ουσιαστικά απειλώντας την ότι αν δεν την δεχόταν θα την κρατούσαν μέσα στο νοσοκομείο μέχρι να έρθει η στιγμή του φυσιολογικού τοκετού», δηλώνει η δικηγόρος της. Η ιστορία της κοπέλας έχει ξεφύγει από τα Ιρλανδικά σύνορα. Η Διεθνής Αμνηστία καταγγέλλει τη χώρα ότι αντιμετωπίζει τις γυναίκες ως σκεύη τεκνοποίησης και ζητά να αλλάξουν οι νόμοι προκειμένου γυναίκες όπως η “Υ” να μην πέφτουν θύματα εξαπάτησης.

http://www.thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis