Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:15 | 19/07/2018

Το βίντεο που ακολουθεί συγκλονίζει... Μία γυναίκα η Eva Mozew Kor περιγράφει τι έζησε κατά τη δάρκεια του Ολοκαυτώματος στο Άουσβιτς.

Είναι η τραγική ιστορία ενός κοριτσιού που μαζί με την δίδυμη αδερφή της  την Miriam, έγιναν ανθρώπινα πειραματόζωα του Ναζί γιατρού Josef Mengele, γνωστού ως "ο Άγγελος του Θανάτου".

Ο Mengele έκανε πειράματα σε δίδυμα παιδιά με σκοπό να αυξήσει τις γεννήσεις της λεγόμενης "Άριας Φυλής", βασανίζοντας τα για 8 ώρες κάθε μέρα και κάνοντάς τους περίεργες ενέσεις, που μέχρι και σήμερα δεν έχει αποσαφηνιστεί τι ουσίες περιείχαν.

Η Eva έφτασε κοντά στο θάνατο εγκαταλελειμένη, ενώ στην αδερφή της έκαναν επιπλέον πειράματα, για τα οποία οι δύο αδερφές δεν θέλησαν να μιλήσουν ποτέ, παρά μετά από πολλά χρόνια, το 1985.

Μετά από χρόνια και κατά τη διάρκεια της δεύτερης εγκυμοσύνης της Miriam, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι τα νεφρά της ποτέ δεν μεγάλωσαν περισσότερο από το μέγεθος των νεφρών ενός 10χρονου παιδιού.

Το 1993 και αφού είχε χάσει την αδερφή της, η Eva επικοινώνησε με έναν πρώην Ναζί γιατρό, τον Dr. Munch και τον ρώτησε για τους θαλάμους αερίου του Άουσβιτς: "Θυμάσαι ποτέ να περνάς από έναν τέτοιο θάλαμο; Είχες μπει ποτέ μέσα; Ξέριες πως λειτουργούσαν;"

[custom:google-ads]

Και έλαβε την απάντηση από τον γιατρό: "Αυτός είναι ο εφιάλτης με τον οποίο ζω κάθε μέρα της ζωής μου..."

Του ζήτησε λοιπόν να μεταβούν μαζί στο Άουσβιτς την επέτειο των 50 χρόνων από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης από τους Σοβιετικούς και να υπογράψει ένα έγγραφο που να περιγράφει τη διαδικασία με την οποία οι Ναζί σκότωναν μαζικά τους Εβραίους στους θαλάμους αερίων, μιας και αυτός ο ίδιος ήταν υπεύθυνος για την καταγραφή των μαζικών δολοφονιών. O Munch δέχτηκε αμέσως.

Η Eva αποφάσισε και βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να γράψει ένα γράμμα συγχώρεσης στον γιατρό Munch. Της πήρε 4 μήνες να το γράψει...

"Τι είναι η συγχώρεση μου; Είναι μία πράξη με την οποία μπόρεσα να γιατρέψω τις πληγές μου, να απελευθερωθώ και να δυναμώσω τον εαυτό μου. Θέλω όλοι να θυμούνται πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε ό,τι συνέβη, αυτό είναι το τραγικό σημείο. Μπορούμε ωστόσο να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο σχετιζόμαστε με αυτό".

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis