Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:14 | 07/11/2019

Ένας νεαρός σκοπευτής των Ειδικών Δυνάμεων του Καναδά στο Ιράκ έχει καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ για το μακρύτερη επιβεβαιωμένη βολή στην στρατιωτική ιστορία στην εκπληκτική απόσταση των 3,8 χιλιομέτρων!

Το 2017 ομάδα Καναδών πεζοναυτών έγραψε ιστορία κάνοντας, το μέχρι τότε, φαινομενικά αδύνατο: μία επιτυχημένη βολή, η απόσταση της οποίας άγγιζε τα 4 χιλιόμετρα. Η ομάδα, που αναπτύχθηκε για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους, σκότωσε έναν μαχητή του ISIS σε απόσταση 3.871 μέτρων.

Η λήψη επιβεβαιώθηκε ανεξάρτητα από βιντεοκάμερα και άλλους αισθητήρες. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στον Βρετανό σκοπευτή Craig Harrison, ο οποίος πυροβόλησε έναν μαχητή Ταλιμπάν το 2009 στο Αφγανιστάν, σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της καναδικής The Globe and Mail, οι καναδικές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν πως ένα μέλος της Joint Task Force 2 προέβη στη συγκεκριμένη βολή κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο Ιράκ. Η σφαίρα χρειάστηκε 10 δευτερόλεπτα για να φτάσει στον στόχο της.

Για λόγους επιχειρησιακής ασφαλείας δεν αποκαλύφθηκαν πολλά άλλα στοιχεία για το συμβάν. Ο ελεύθερος σκοπευτής που πραγματοποίησε αυτή τη βολή, χρησιμοποίησε ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή McMillan TAC-50 από υπερυψωμένη θέση. Ο κατασκευαστής του λέει ότι το δραστικό βεληνεκές του όπλου είναι στα 1.800 μέτρα, περίπου τη μισή απόσταση από εκείνη που πέτυχε το στόχο ο Καναδός σκοπευτής.

[custom:google-ads]

Τα «μαθηματικά» μία βολής

Η ομάδα που πλαισιώνει τον ελεύθερο σκοπευτή μετρά την ταχύτητα του ανέμου, τις αποστάσεις, το έδαφος, τη θερμότητα και οτιδήποτε άλλο μπορεί να επηρεάσει μια βολή. Έπειτα εναπόκειται στον ίδιο να κλειδώσει το στόχο, να βάλει την αναπνοή του υπό έλεγχο, να ρυθμίσει την απόσταση και να τραβήξει τη σκανδάλη.

Η βολή απαιτεί υπολογισμούς μέχρι και στην καμπυλότητα της Γης. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται Coriolis που αναφέρεται στην εκτροπή στην τροχιά της σφαίρας που παράγεται από την περιστροφική κίνηση της Γης.

Πηγή: onalert.gr


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ένα εξαιρετικό γιλέκο με σύστημα ταχείας απελευθέρωσης και μεγάλη ανθεκτικότητα

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis