Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:14 | 05/10/2019

Του Ρίζου Κων/νου

Ειδικού Γραμματέα Τύπου & Μ.Μ.Ε. Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Όλοι μας έχουμε κατά κάποιο τρόπο αποδεχτεί λόγω και της άσχημης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας την φθίνουσα πορεία που βιώνουμε καθημερινά στην Υπηρεσία μας, όσον αφορά τις συνθήκες εργασίας.

Το μηδενικό ενδιαφέρον για την εργασιακή κατάσταση του προσωπικού της αστυνομίας, κυρίως Υψηλόβαθμων Αξιωματικών, παρέα με την μη ανάληψη των ευθυνών αλλά και η στασιμότητα από πλευράς πολιτικής ηγεσίας, τουλάχιστον μέχρι την αλλαγή της, έφτασαν τον Αστυνομικό στην κατάσταση να έχει πλέον αποδεχτεί την άσχημη αυτή εργασιακή καθημερινότητα χωρίς να βρίσκει διέξοδο.

Ανάχωμα στην κατρακύλα είναι οι συνεχείς προσπάθειες με προτάσεις και λύσεις και οι παρεμβάσεις της Ένωσής μας η οποία όποτε και όπου χρειάστηκε να παρέμβει και να παλέψει, άλλοτε με επιτυχία άλλοτε χωρίς, ήταν εκεί. Όμως η κατρακύλα συνεχίζεται, δεν έχει σταματημό και οι προσπάθειες και οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν είναι πολλές.

Οι συνθήκες που επικρατούν στις Υπηρεσίες μας είναι το λιγότερο άθλιες, καθώς η καθαριότητα είναι ελλιπής, ασανσέρ, χαρτί, μελάνια, στυλό, φάκελοι, φωτοτυπικά, κομπιούτερ, αλεξίσφαιρες σκοπιές και τόσα άλλα που χρειάζονται σε μια κανονική Υπηρεσία ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, όπως επίσης ο εξοπλισμός μας ,τα αυτοκίνητα, οι μηχανές ,τα λάστιχα, οι στολές ,τα αλεξίσφαιρα, εξειδικευμένα ανά υπηρεσία εργαλεία και ότι άλλο χρειάζεται ένας αστυνομικός για να κάνει τη δουλειά του είναι σε άθλια κατάσταση.

Αποτέλεσμα αυτών των ελλείψεων στις Υπηρεσίες είναι η υποβάθμιση της δουλειάς μας, η οικονομική μας επιβάρυνση με την συνεισφορά από το εισόδημά μας για αγορά υλικών προκειμένου να λειτουργήσει η Υπηρεσία αλλά και η ψυχολογική μας καταρράκωση. Τέλος η οικογενειακή μας γαλήνη διαταράσσεται από την πίεση που υφιστάμεθα από όλα τα ανωτέρω προβλήματα και την πίεση της Ηγεσίας.

Συνάδελφοι, θα πρέπει να βγούμε από αυτή την σκοτεινή τρύπα της καθημερινής προβληματικής εργασιακής ρουτίνας που μας έχουν ρίξει. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε και να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας .

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών θα είναι αρωγός στην καλυτέρευση της καθημερινότητάς μας και την οικογενειακή γαλήνη στην δουλειά και την οικογένειά μας βάζοντάς το σαν την πρώτη προτεραιότητα στην νέα ατζέντα των διεκδικήσεών μας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Ένωσης Αθηνών "Σύγχρονη Αστυνομία" που μόλις κυκλοφόρησε.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis