Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:32 | 15/06/2019

H Oμοσπονδία των Αστυνομικών εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Σε συνέχεια του υπ’ αριθ. 700/1/9 από 04-06-2019 εγγράφου μας προς τον Αρχηγό του Σώματος και της υπ’ αριθ. 700/1/9γ από 13-06-2019 ανακοίνωσής μας, σας γνωρίζουμε ότι με διαταγές του αρμόδιου Κλάδου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες εκδόθηκαν χθες βραδινές ώρες, κλήθηκαν συνάδελφοι, με διαδικασίες «fast track», να ενημερωθούν και να δηλώσουν εν τω μέσω της νυκτός, όσοι επιθυμούσαν, την απόσπασή τους στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την ενίσχυση των αντίστοιχων Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι, ο χρόνος έκδοσης και υλοποίησης των παραπάνω διαταγών καταδεικνύει, για άλλη μια φορά, την προχειρότητα με την οποία η Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας αντιμετωπίζει, τόσο τα θέματα της λειτουργίας του Σώματος που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «έκτακτα γεγονότα», όσο και αυτά του αστυνομικού προσωπικού (οικογενειακά, οικονομικά, εργασιακά κ.α.). Η στάση αυτή του Αρχηγείου μόνο επαγγελματική και συναδελφική δεν μπορεί να θεωρηθεί και εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε εκ νέου αυτές τις πρακτικές, οι οποίες εφαρμόζονται κατ' εξακολούθηση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τέλος, γνωρίζουμε ότι η Ομοσπονδία μας, όπως πράττει πάντα, αφουγκράζεται τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας πανελλαδικά και ενεργεί για την ανάδειξη και την επίλυση αυτών. Εν προκειμένω, μέλημά μας είναι οι συνάδελφοί που επιθυμούσαν απόσπαση να έχουν ενημερωθεί και δηλώσει την προτίμησή τους, έστω και στις ελάχιστες μεταμεσονύκτιες ώρες που είχαν στη διάθεσή τους, καθώς και να εγγραφούν στους οικείους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, προκειμένου ούτε ένας αστυνομικός να μη στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν. Παράλληλα, διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, σε περίπτωση παρατήρησης φαινομένων αδυναμίας άσκησης εκλογικών δικαιωμάτων των εν λόγω συναδέλφων, η Ομοσπονδία μας προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου.      

Η κανονικότητα των διαταγών δεν είναι αλά καρτ!!!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

        O Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis