Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 21/04/2019

Από τότε που συνελήφθη και προφυλακίστηκε ο δικηγόρος Γιώργος Αντωνόπουλος για συμμετοχή στη μαφία των φυλακών περάσαν σχεδόν δύο εβδομάδες. Πολλοί αναρωτιούνται τι μεσολάβησε αυτό το διάστημα που οδήγησε τον εφέτη ειδικό ανακριτή Ευτύχη Νικόπουλο στην έκδοση ενταλμάτων  εις βάρος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και τον Θεόδωρου Παναγόπουλου.

Πλην των άλλων καταθέσεων που δόθηκαν έκτοτε, κατά τον Αλέξη Κούγια, τον συνήγορο του Γ. Αντωνόπουλου, η  πλέον επιβαρυντική για τους δύο δικηγόρους που συνδυάστηκε από τον ανακριτή με όλες τις άλλες, ήταν αυτή  που έδωσε ενώπιόν του ο   γνωστός δικηγόρος και καθηγητής στο ΕΚΠΑ, Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

[custom:google-ads]

Στην κατάθεση  του, ο νομικός παραστάτης του Αριστείδη Φλώρου, την οποία έδωσε στις 27 Μαρτίου στον κ. Νικόπουλο και δημοσιεύει η Realnews, αναφέρεται στα όσα του μετέφερε, δύο χρόνια πριν, ο δολοφονημένος από μέλη της μαφία των φυλακών  Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, τότε δικηγόρος του καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό για την υπόθεση της Energa και ως ηθικού αυτουργού στην απόπειρα δολοφονίας του Γ. Αντωνόπουλου το 2014, Αριστείδη Φλώρου.

«Στις 30-8-2017 και ώρα 6.30 το απόγευμα  έπρεπε να συναντηθούμε με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο στο γραφείο μου, γιατί εκείνος στη συνέχεια θα είχει συνάντηση στο γραφείο του Αλέξανδρου  Λυκουρέζου, με τον ίδιο και το δικηγόρο Θεόδωρο Παναγοπούλο, όπως μου είχε πει, σε σχέση με την υπόθεση του Αριστείδη φλώρου, με μηνυτή τον Γιώργο Αντωνόπουλο, που θα εκδικαζόταν στο ΜΟΔ  Αθηνών  στις 4 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, μου τηλεφώνησε όμως και μου είπε ότι λόγω μιας αυτόφωρης διαδικασίας την οποία έχει αναλάβει, δεν θα προλάβαινε να συναντηθούμε και ότι θα με ενημέρωνε, μετά την παραπάνω συνάντηση στο γραφείο Λυκουρέζου.

Πράγματι, μου τηλεφώνησε την επόμενη μέρα, αν θυμάμαι καλά και με ενημέρωσε ότι κατά τη συνάντηση που είχε, προβλήθηκαν εκ μέρους του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, οικονομικές απαιτήσεις, της τάξεως των 2 εκατομμυρίων ευρώ, σε σχέση με την υπόθεση Αντωνοπούλου. Δε μου διευκρίνισε όμως, ούτε εγώ τον ρώτησα, τι είδους απαιτήσεις και  τίνος, αφορούσε το ποσό αυτό.

Σημειωτέον, ότι και ο Αριστείδης  Φλώρος μου είχε αναφέρει όταν τον είχα επισκεφτεί στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού την πρώτη φορά  στις 27 Ιουλίου 2017, ότι προβάλλονταν από τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο τέτοιου είδους απαιτήσεις».

Ερώτηση:  Στην προαναφερόμενη προανακριτική κατάθεση σας αναφέρονται επί λέξει: «Εκείνη την ημέρα, δηλαδή την ημέρα της δικασίμου που ήταν 4 Σεπτεμβρίου 2017 και αφότου  μου ανακοινώθηκε ότι  ο Αντωνόπουλος δεν θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στην δίκη, ο τελευταίος με ρώτησε χαρακτηριστικά  «Με τους αλβανούς τι θα κάνετε;»

Απάντηση:  Στις 31/8 , αν θυμάμαι καλά, πιθανόν και την  1/9, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, για την επικείμενη  δίκη  και του ανακοίνωσα ότι πρόθεση του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και εμού ήταν να ζητήσουμε από το δικαστήριο, την αναβολή της συζήτησης της υποθέσεως, τον ρώτησα δε, εάν ο πολιτικός ενάγων  και οι συνήγοροί  του,   δηλαδή ο ίδιος και ο Θεόδωρος Παναγόπουλος, θα συναινούσαν στο αίτημα μας για  αναβολή.

Εκείνος μου απάντησε ότι, επειδή οι  επανειλημμένες συζητήσεις που είχαν  με το Μιχάλη Ζαφειρόπουλο για την υπόθεση δεν είχαν οδηγήσει πουθενά, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τη δική της 4/9/2017 , δεν θα συναινούσαν στο παραπάνω αίτημα μας. Κατά την συνομιλία μας, εγώ δεν τον ενημέρωσα ότι, όπως με είχε πληροφορήσει η οικογένεια Φλώρου, η  κλήση  στον  Αριστείδη φλώρο για την εν λόγω δίκη, είχε επιδοθεί εκπρόθεσμα και άρα συνέτρεχε λόγος απαραδέκτου  της συζήτησης  της υποθέσεως.

Την 4/9/2017 και πριν από την έναρξη της δίκης  κι ενώ εγώ βρισκόμουν στην αίθουσα του δικαστηρίου, με πλησίασε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος και  επί  παρουσία του Γεωργίου Αντωνοπούλου για του δικηγόρου Θεμιστοκλή Σοφού,   μου  δήλωσε ότι ο Γεώργιος Αντωνόπουλος δεν θα παραστεί ως πολιτικός ενάγων στη δική.

Σε συνομιλία που είχα με το Γιώργο Αντωνόπουλο στη συνέχεια, στο χώρο του δικαστηρίου, και αφού του ζήτησα να μιλήσουμε για την υπόθεση σε ευθέτω χρόνο, εκείνος μου είπε  «με τους Αλβανούς όμως τι θα κάνετε;», εννοώντας προφανώς τους δύο συγκατηγορούμενους του Αριστείδη Φλώρου  Άμπερ  Μπάκο και  Όλτι Ντούτσε.

Εγώ του απάντησα ότι δεν σκόπευα να επικοινωνήσω με τους Αλβανούς. Θέλω να προσθέσω ότι, όπως άκουσα την ημέρα της δίκης και πριν από την έναρξη της διαδικασίας, οι  Αντωνόπουλος, Λυκουρέζος, Παναγόπουλος και Σοφός είχαν συνάντηση  στο πατάρι του καφέ- βιβλιοπωλείου «Σακκούλας»  στην  Κυρίλλου Λουκάρεως.

Επίσης, 27 Ιουλίου 2017 που επισκέφτηκα τον Αριστείδη Φλώρο στο ψυχιατρείο κρατουμένων Κορυδαλλού, μου είχε αναφέρει ότι  ο Γεώργιος Αντωνόπουλος μαζί με το Θεμιστοκλή Σοφό τον είχαν  επισκεφθεί και είχαν  συζητήσει την υπόθεση του Αντωνοπούλου με φιλική κατάληξη  μεταξύ Αντωνοπούλου και Φλώρου».

Ερώτηση:  Με βάση τα πραγματικά περιστατικά που καταθέσατε ανωτέρω θεωρείται  ότι  το ποσό των 2 εκατομμυρίων  ευρώ  θα μπορούσε να είναι μόνον αμοιβή  δικηγορική, κι αν όχι, τι άλλο θα μπορούσε να είναι, ενόψει της φιλικής κατάληξης της συζητήσεως Φλώρου και Αντωνοπούλου;

Απάντηση:  «Η  προβολή των οικονομικών απαιτήσεων που προανέφερα, με είχε ξενίσει, δεδομένης της φύσεως της υποθέσεως. Εννοώ δηλαδή, ότι αν ο Αντωνόπουλος εξακολουθούσε να πιστεύει ότι ο Φλώρος είχε παραγγείλει την δολοφονία του, δεν ήταν καθόλου φυσιολογικό να θέλει  να κλείσει  συμβιβαστικά την υπόθεση. Αν πάλι,  είχε αναθεωρήσει  την άποψή του για τη συμμετοχή του Φλώρου, επίσης δεν ήταν λογικό, να του ζητούνται χρήματα.

Δεν θεωρώ εξάλλου ότι ποσό αυτής της τάξεως θα μπορούσε να είναι δικηγορική αμοιβή, δεδομένου ότι δεν θα μπορούσε να αντιστοιχεί σε δικηγορικές υπηρεσίες τέτοιες αξίας».

dikastiko.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis