Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:28 | 23/11/2019

«Φεύγετε ή… νοικιάζετε» είναι ουσιαστικά το μήνυμα όπως επισημαίνουν κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προς τους καταληψίες κτιρίων, δίνοντας το τελεσίγραφο των 15 ημερών, το οποίο ξεκίνησε χθες. Το χρονικό περιθώριο πέρα από την πολιτική βούληση εκκένωσης των κτιρίων, αποτελεί και μία «ανίχνευση» πρόθεσης εθελούσιας ή αυτόβουλης εκκένωσης από καταληψίες. Δηλαδή πόσα από τα περίπου 45 κατειλημμένα κτίρια στην Αττική και περίπου αντίστοιχος αριθμός στην επαρχία θα τα αδειάσουν μόνοι τους οι καταληψίες. 

Από εκεί και έπειτα όμως, με τη λήξη του απειλητικού τελεσίγραφου, 5 Δεκεμβρίου 2019, μία ημέρα πριν από την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, το επόμενο χρονικό διάστημα θα εξελιχθούν αστυνομικές επιχειρήσεις εκκενώσεων κτιρίων. «Προτεραιότητα» φαίνεται να έχουν έξι κτίρια υπό κατάληψη, για τα οποία υπάρχουν ήδη εισαγγελικές εντολές εκκένωσης μετά από μηνύσεις των ιδιοκτητών τους (Δημόσιο ή ιδιώτες).

Πρόκειται για την κατάληψη  στο Κ-ΒΟΞ, Θεμιστοκλέους και Αραχώβης, που «εδρεύει» η αναρχική συλλογικότητα Ρουβίκωνας, πρωταγωνιστικό μέλος της οποίας σχολίασε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου με τον εξής τρόπο: Casus belli (Αιτία πολέμου)…

Τα υπόλοιπα κτήρια υπό κατάληψη, είναι αυτά στη συμβολή των οδών Ζαΐμη 15 και Τοσίτσα 3, Μπουμπουλίνας, Δερβενίων 52. Μπενάκη 41, και αυτό στη Στουρνάρη και Κάνιγγος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένας φορητός πομποδέκτη μεγάλης αντοχής που αποτελεί ιδανική επιλογή για ομάδες εκτάκτων αναγκών και εθελοντές δασοπυροσβέστες

Κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, έχουν δηλώσει σε όλους τους τόνους: ««Τέλος του χρόνου, όλες οι καταλήψεις θα είναι άδειες». Αρχικά η Ελληνική Αστυνομία και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης θα διανείμουν φυλλάδια σε πολλές γλώσσες, σε πρόσφυγες και μετανάστες, που διαμένουν σε κτίρια υπό κατάληψη, προκειμένου να ενημερωθούν για την μεταφορά τους σε δομές παραμονής της ενδοχώρας με βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης. Σημειώνεται ότι σε 2-3 από αυτά τα κτίρια των Εξαρχείων διαμένουν πρόσφυγες και μετανάστες. 

Παρότι το χρονικό περιθώριο συμπέφτει χρονικά μία μέρα πριν την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αυτό δεν σημαίνει, πως με την λήξη του τελεσιγράφου θα εκκενωθούν αυτόματα όλες οι καταλήψεις, ενώ δεν αποκλείεται οι αστυνομικές επιχειρήσεις εκκένωσης να ξεκινήσουν ακόμη και πριν από την λήξη του τελεσίγραφου, σε κτήρια για τα οποία υπάρχουν εισαγγελικές εντολές.  Το αρμόδιο υπουργείο υποδεικνύει στους καταληψίες: «Εάν τα κτήρια είναι ιδιωτικά, για να παραμείνουν οι σημερινοί καταληψίες χρειάζεται να έρθουν σε επαφή με τους ιδιοκτήτες και να συμφωνήσουν σε όρους μίσθωσης». Κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί, ως μία αντεπίθεση των αντιεξουσιαστών, καθώς προσπάθεια… ενοικίασης είχε γίνει και στο παρελθόν.

Πηγή:  thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis